Honda lansează noul HR-V pentru piața nord-americană. Modelul va ajunge în Europa sub numele ZR-V

de Tiberiu Safta
Miercuri, 08.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a lansat, oficial, noul HR-V pentru piețele din Statele Unite, Canada și Mexic. Acest model diferă ca aspect față de versiunea globală a modelului cu același nume, vândut inclusiv în Europa. Chiar și așa noul model va ajunge și pe Bătrânul Continent, dar va purta numele ZR-V.

Constructorul japonez a dezvăluit, în primăvara acestui an, primele imagini cu noul SUV HR-V pentru piața nord-americană. Acum, modelul a fost lansat oficial pe piețele de peste ocean, iar acesta diferă ca design și din punct de vedere tehnic față de versiunea globală a lui HR-V, care se vinde inclusiv în Europa.

Noul HR-V destinat pieței nord-americane are un design asemănător cu noua generație Honda Civic, lansată recent în Europa. Avem, astfel, o grilă mare acompaniată de prize de aer amplasate în bara față, iar SUV-ul prezintă și un aspect sportiv mulțumită unor elemente estetice, precum eleronul spate și un mic difuzor, care are și rol de scut, amplasat în bara din spate.

Habitaclul lui HR-V pentru America de Nord seamănă foarte mult cu cel al noului Civic. Aici avem un instrumentar digital cu o diagonală de 7 inch, iar ecranul central pentru sistemul multimedia măsoară tot 7 inch. Opțional, clienții vor putea alege un ecran mai mare, de 9 inch.

Acesta din urmă permite conectivitate wireless pentru smartphone, iar sistemul multimedia este compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto. Evident, avem sub ecran și comenzi fizice pentru setările climatizării și pentru radio.

Față de versiunea globală, acest HR-V are un ampatament mai lung cu 44 de milimetri, iar portbagajul este mai mare. Cu bancheta în poziția normală, capacitatea portbagajului este de 690 de litri, iar cu bancheta rabatată, aceasta crește la 1560 de litri. Prin comparație, specificația europeană HR-V are un volum maxim al portbagajului de 1305 litri.

Diferențele continuă și la capitolul motorizări, acolo unde sub capotă se află un motor cu 4 cilindri, de 2.0 litri, aspirat natural. Acest motor se regăsește și la noul Civic și dezvoltă 158 de cai putere și un cuplu de 187 Nm. Honda nu a oferit informații cu privire la performanțele noului model. De asemenea, remarcăm lipsa unui propulsor turbo, precum și a unui propulsor hibrid.

Noua specificație Honda HR-V este disponibilă în țările din America de Nord.

Prețul de pornire al acestui model este echivalentul a 23.300 de euro. Acest model va fi lansat în Europa, în 2023, sub numele ZR-V și va avea un propulsor hibrid.

via Honda

Comentarii (7)

  • Seriff
    Numai in Europa este hibrid, la americani nu e nevoie fiindca ei nu dau 2 lei pe poluare, emisii si tot asa.
    Acolo majoritatea merg cu motoare de 6000 si nu deranjeaza pe nimeni.
    In Europa se instaleaza comunismul usor usor.
    17 11
  • unualtu
    Zici ca e urmatorul model de Ford Kuga ... Urata, sincer.

    @Seriff - curios ca Lexus a anuntat si prezentat noul RX in SUA si are 4 motorizari, toate cu motoare de 4 cilindri si 3 din ele sunt hibrid. Ciudat .,....
    10 4
  • Ce vrajeli ai in cap :) Media este de sub 3 litri in SUA. Si daca vrei, si nu iese pe nicaieri ca majoritatea merge cu motoare de 6000.

    Mai taie din ele, da'le dreaku'.
    8 6
  • In sfarsit un inlocuitor demn pentru Civicul meu Tourer: "volumul portbagajului este de 690 de litri" si garda la sol pare usor inaltata, dar sper eu sa nu se simta ca in barca. Voi fi foarte interesat sa-l scot la test drive.
    In Europa clar va fi vandut exclusiv cu motorizare hibrida, de altfel nu mai e nimic disponibil in portofoliul Honda din Romania cu motorizare pur termica.
    Eu unul ma bucur: confortabil, zgomot scazut, consum mic, lipsa grijii incarcarii.
    5 4
  • Cand se impreuneaza Focus cu Porsche iese asta. Astia au baut ceva inainte, s-au inchis intr-o camera si au zis bai, hai sa desenam ceva ! Si a iesit...ce vedeti voi. E hidos, cu o remarca: daca la Ford era hidoasa fata, la astia s-a reusit performanta de a fi hidoasa si interior si exterior ! Felicitari Honda. App, macar e awd? Cel mai probabil nu! Si atunci, daca ma uit la design, am alte variante. Daca e vorba de performante, iar e altceva de ales!
    8 0
  • Dacă era un model din China, făceați spume la gură.HR-V a fost genială, mă refer la original.alaturi de gm,se duc și ăștia spre groapă
    0 0
  • Îmi place exprimarea : "... diferă FAȚĂ de ..". Cine te-a obligat s-o folosești ?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru