Honda lucrează la un sistem de monitorizare a drumului. Imaginile vor fi transmise autorităților care se ocupă de șosele

de Tiberiu Safta
Vineri, 17.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul japonez lucrează la proiectarea unui sistem care monitorizează starea marcajelor de pe șosele. Imaginile vor fi adunate cu ajutorul unei camere amplasate în fața mașinii și vor fi transmise autorităților care se ocupă cu îngrijirea șoselelor.

Multe mașini din prezent sunt dotate cu camere și senzori pentru sistemele de asistență. Honda, însă, dorește să se folosească de astfel de echipamente pentru a crea un nou sistem care va contribui la îmbunătățirea siguranței rutiere. Mai exact, Institutul de Cercetare Honda (HRI) lucrează în parteneriat cu Departamentul de Transport din statul Ohio pentru a crea un sistem care monitorizează starea marcajelor de pe șosele.

O cameră amplasată în partea din față a mașinii va putea vizualiza marcajele și va determina starea lor cu ajutorul unui cod de culori. Astfel, marcajele în stare bună vor fi afișate cu verde, cele în stare acceptabilă cu galben. Marcajele șterse sau slab vizibile vor fi afișate cu roșu. Mai mult, șoselele nemarcate sau cu marcaje lipsă vor fi afișate în culoarea gri.

Informațiile și coordonatele GPS sunt apoi trimise direct către autoritățile responsabile de îngrijirea șoselelor. Cu ajutorul acestui sistem, nu vor mai fi necesare inspecții de lungă durată, iar autoritățile vor interveni direct în locurile semnalate.

Honda ia în calcul și posibilitatea de a transmite informațiile de la o mașină la alta, pentru a evita incidente rutiere neplăcute.

Șoferii vor fi avertizați din timp de o astfel de problemă și se vor putea adapta condițiilor fără să fie luați prin surprindere.

Deocamdată, acest sistem se află în stadiul de proiect pilot. Pe lângă detectarea marcajelor, Honda dorește să dezvolte și un sistem care să raporteze prezența gropilor din asfalt.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru