Siguranţă rutieră

Marti, 07 Martie 2023 | Tehnologie

Skoda a inventat grila inteligentă, care anunță pietonii când pot să traverseze

Skoda lucrează la o grilă inteligentă care anunță pietonii când pot să traverseze în siguranță. Prototipul este montat pe un exemplar Enyaq și nu este clar dacă și când grila digitală va intra în producția de serie.
Marti, 28 Decembrie 2021 | Siguranta

Tesla nu mai permite accesarea jocurilor video în timpul condusului

În urma unei actualizări software a sistemului multimedia de pe mașinile Tesla, accesarea jocurilor video și a filmelor în timpul condusului nu mai este posibilă. Acest lucru a fost implementat ca urmare a unor investigații ale acestei probleme la nivel federal în Statele Unite.
Vineri, 17 Decembrie 2021 | Tehnologie

Honda lucrează la un sistem de monitorizare a drumului. Imaginile vor fi transmise autorităților care se ocupă de șosele

Constructorul japonez lucrează la proiectarea unui sistem care monitorizează starea marcajelor de pe șosele. Imaginile vor fi adunate cu ajutorul unei camere amplasate în fața mașinii și vor fi transmise autorităților care se ocupă cu îngrijirea șoselelor.
Luni, 13 Decembrie 2021 | Siguranta

Șoferii Tesla pot accesa jocuri video pe sistemul multimedia în timpul condusului

Mai multe modele din gama constructorului american de mașini electrice au integrate în sistemele multimedia câteva jocuri video. Șoferul și pasagerul din față pot juca aceste jocuri în timp ce mașina este în mișcare, ceea ce reprezintă o problemă majoră de siguranță, avertizează experții.
Vineri, 03 Decembrie 2021 | Intern

Cursurile de conducere defensivă și prim-ajutor ar putea deveni obligatorii

Șoferii care vor să dețină carnet de conducere sau care au permisul suspendat, vor trebui să participe la cursuri obligatorii de conducere defensivă și de prim-ajutor, conform unui proiect de lege.
Marti, 30 Noiembrie 2021 | Siguranta

Ce beneficii de siguranță aduce un scaun pentru copii, dotat cu airbag?

Mai multe companii încep să lanseze pe piață scaune pentru copii dotate cu airbag-uri. Acestea oferă un nivel de siguranță sporit pentru copii, în caz de accident. Prețurile unui astfel de scaun sunt de circa 700 euro.
Luni, 16 August 2021 | Tehnologie

SUA: Tesla este investigată pentru posibilele accidente provocate de sistemul Autopilot

Administrația pentru Siguranța Traficului Rutier (NHTSA) din Statele Unite a deschis o anchetă oficială împotriva Tesla după ce a descoperit că sistemul Autopilot ar fi provocat mai multe accidente în ultimii trei ani și jumătate.
Marti, 05 Mai 2020 | Intern

Proiect pilot pe autostrăzile din România: săgeți de avertizare pentru păstrarea distanței de siguranță între mașini

Pe autostrăzile din România ar putea apărea un marcaj rutier sub forma unor săgeți de avertizare pentru păstrarea distanței de siguranță între mașini, cu scopul de a preveni riscul unor accidente.
Joi, 07 Martie 2019 | Siguranta

Campanie inedită de siguranță rutieră în Noua Zeelandă: pictorial cu zece supraviețuitori care au purtat centura de siguranță

"Belt Up, Live On" este numele unei noi campanii de siguranță rutieră lansată în Noua Zeelandă. Autoritățile propun un pictorial cu zece șoferi care au scăpat cu viață în urma unor accidente rutiere pentru că purtau centura de siguranță.
Sambata, 05 Mai 2018 | Siguranta

Învață-ți copiii să traverseze corect: proiectul "CovOrașul meu" ilustrează harta reală a cartierului pe un covor de joacă

Una dintre cele mai inteligente campanii de conștientizare a pericolelor din trafic vine de la Renault, care le oferă copiilor un covoraș care are imprimată harta cartierului în care aceștia locuiesc. Prin joacă, copiii învață astfel pe unde să traverseze corect.
Luni, 06 Noiembrie 2017 | Siguranta

Trecere de pietoni 3D: soluție inedită pentru ca șoferii să încetinească și să acorde prioritate

O companie franceză a inaugurat o trecere de pietoni vopsită în alb și nuanțe de gri pentru a genera un efect 3D pentru șoferi, care sunt astfel tentați să încetinească în mod natural.
Joi, 08 Octombrie 2015 | Siguranta

FIA lansează un scurt metraj de siguranță rutieră alături de Luc Besson: Salvați Copiii!

FIA vrea să tragă un semnal de alarmă în materie de siguranță rutieră și să prevină cele 500 de decese zilnice ale copiiilor pe șoselele lumii.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 27 Iulie 2015 | Siguranta

Studiu: selfie-urile la volan, mai periculoase decât SMS-urile

Un studiu derulat în Regatul Unit a relevat faptul că unul din cinci șoferi și-a făcut un selfie în timp ce conducea. Grupa de vârstă cu probleme este cea a șoferilor care au între 25 și 35 de ani.
Luni, 15 Iunie 2015 | Siguranta

INOVAȚIE: Samsung te ajută să depășești camioanele pe drumurile cu o singură bandă

O campanie de promovare a televizoarelor Samsung în Argentina a arătat o posibilitate interesantă de creștere a siguranței rutiere: montarea de televizoare în spatele TIR-urilor pentru creșterea vizibilității.
Joi, 19 Iunie 2014 | Reportaj

Mercedes-Benz Star Experience: degustare de soi nobil

Importatorul Mercedes-Benz în România a derulat în weekendul trecut un eveniment numit Star Experience, în care poţi să încerci noile tehnologii şi modele al mărcii. Am participat şi noi, iar rezultatul a fost o întâlnire de neuitat cu portofoliul AMG în formaţie aproape completă.
Miercuri, 09 Octombrie 2013 | Siguranta

Statisticile dureroase ale siguranţei rutiere în România anului 2013

Ştiaţi că România se află pe primele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte decesele survenite în accidente auto, deşi procentul de şoferi din totalul populaţiei este cel mai redus de pe continent? Iar veştile triste nu se opresc aici.
Miercuri, 17 Aprilie 2013 | Intern

Proiect de lege în dezbatere publică: Ministerul Transporturilor vrea să interzică detectoarele de radar

Proiectul de strategie naţională pentru Siguranţă Rutieră 2013-2020 a intrat în dezbatere publică. Vorbim despre schimbări majore la legile care guvernează circulaţia, incluzând eliminarea detectoarelor de radar şi a ATV-urilor de pe şosele.
Miercuri, 31 Octombrie 2012 | Intern

LANSARE DE CARTE: "Patru roţi şi un singur creier" - un ghid gratuit pentru educarea şoferilor

Un român a lansat o carte electronică despre siguranţă rutieră. Aceasta este gratuită şi adresează problema într-un mod logic, evitând clişeele care pun egalitate între viteză redusă şi siguranţă.
Miercuri, 13 Iunie 2012 | Siguranta

Designul evoluat al maşinilor a salvat un milion de oameni doar în 2008 în SUA

Un studiu publicat de NHTSA în SUA arată că evoluţia designului auto din perioada 2000-2008, şi noile tehnologii de siguranţă au salvat vieţile a sute de mii de oameni.
Miercuri, 30 Mai 2012 | General

Italia: Doar 4 din 10 copii folosesc scaune speciale în maşină

Un studiu desfăşurat în Italia a scos la iveală faptul că doar 4 din 10 copii sunt transportaţi în scaune dedicate lor. Asta înseamnă că 3.5 milioane de copii îşi riscă viaţa în fiecare zi în Peninsulă.

Tag-uri similare

sondaj, siguranţă rutieră
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru