Tesla nu mai permite accesarea jocurilor video în timpul condusului

de Tiberiu Safta
Marti, 28.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În urma unei actualizări software a sistemului multimedia de pe mașinile Tesla, accesarea jocurilor video și a filmelor în timpul condusului nu mai este posibilă. Acest lucru a fost implementat ca urmare a unor investigații ale acestei probleme la nivel federal în Statele Unite.

Toate modelele Tesla au primit, în vara acestui an, o actualizare a sistemului multimedia. Printre noutățile implementate se numără și funcția Passenger Play, care permite pasagerilor să acceseze jocuri video și filme în timpul condusului. Șoferii puteau să acceseze funcția după ce afirmau într-un mesaj de siguranță că sunt pasageri. Sistemul nu avea posibilitatea de a detecta dacă, într-adevăr, șoferul are acces la program. Astfel, sistemul putea fi manipulat de către șoferi, iar acest lucru a ridicat semne de întrebare cu privire la siguranța rutieră.

În urma unei sesizări făcute de un client Tesla, organizația NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) din Statele Unite a deschis o anchetă cu privire la această problemă. În urma acestei investigații, Tesla a decis să actualizeze sistemul multimedia în decembrie. Acum, accesarea jocurilor video și a filmelor în timpul condusului nu mai este posibilă.

Din fericire, nu au fost raportate incidente cauzate de această problemă.

Chiar și așa, NHTSA a avertizat că producătorilor le este interzis să comercializeze mașini care au defecte ce pot afecta siguranța. Asta include și tehnologiile care distrag atenția șoferilor în timpul condusului.

via Carscoops

Comentarii (2)

  • Ce surpriza!!!
    8 0
  • De ce e asta o stire? De ce a fost stirea premergatoare o stire? Pentru ca presa nu mai e presa si inghite pe nemestecate tot ce nascoceste Tesla.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru