Trecere de pietoni 3D: soluție inedită pentru ca șoferii să încetinească și să acorde prioritate

de Daniel Popescu
Luni, 06.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O companie franceză a inaugurat o trecere de pietoni vopsită în alb și nuanțe de gri pentru a genera un efect 3D pentru șoferi, care sunt astfel tentați să încetinească în mod natural.

Neacordarea de prioritate prin locurile special semnalizate este una dintre problemele cu care se confruntă în mod constant pietonii care vor să se angajeze în traversarea drumurilor, iar autoritățile încearcă să găsească soluții optime pentru a încuraja șoferii să oprească fără să implementeze o soluție de semaforizare.

Una dintre cele mai noi și moderne soluții a apărut inițial în Islanda, iar acum a debutat și în localitatea franceză Cysoing, în apropierea unei grădinițe.

O companie locală specializată în semnalizare stradală a vopsit o trecere de pietoni în alb și nuanțe de gri. Datorită faptului că trecerea de pietoni beneficiază de mai multe straturi de vopsea, șoferii au iluzia că pe șosea sunt amplasate mai multe cărămizi care plutesc deasupra asfaltului, datorită efectului 3D generat de vopsea.

De aceea, instinctual, șoferii sunt tentați să apese pedala de frână pentru a încetini în apropierea trecerii de pietoni.

Costurile pentru realizarea unei astfel de treceri de pietoni sunt de două ori mai mari decât în cazul uneia tradiționale.

Singura problemă potențială este că, în timp, șoferii se vor obișnui cu trecerile de pietoni 3D, moment în care această soluție își va pierde probabil din eficiență.

Via Caradisiac

Comentarii (4)

  • Daca soferii se vor obisnui, modelul 3D va fi s chimbat cu borduri.
    9 3
  • FOARTE TARE faza asta... cum de nu m-oi fi gandit si eu (generic) la asa ceva???
    10 1
  • o prostie, vor fi loviti si mai multi pietoni ametiti.

    mai bine sa faca precum in uk doar semafoare cu buton si pasaje.
    1 0
  • Chisinaul a "plantat" inaintea francezilor))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru