Euro NCAP: Cele mai sigure mașini testate în 2022. Lista include, în premieră, două modele chinezești

de Alexandru Monenciu
Joi, 12.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Euro NCAP a desemnat lista celor mai sigure mașini testate în 2022, adică modelele care au obținut cele mai mari punctaje generale. În premieră, printre câștigători avem două modele Tesla și două modele chinezești.

În 2022, organizația Euro NCAP a testat cele mai multe mașini de până acum. Cum anul s-a încheiat, a venit momentul să aflăm care sunt cele mai sigure modele testate anul trecut.

Cu alte cuvinte, vorbim despre mașinile care au obținut cele mai mari punctaje generale. Pentru prima oară, transmit reprezentanții Euro NCAP, lista include două modele Tesla și două mașini ale unor producători din China proaspăt sosiți în Europa.

Categoria "Large Family Car" a fost câștigată de Hyundai Ioniq 6, iar Ora Funky Cat s-a impus la categoria "Small Family Car". Tesla Model S a fost declarată câștigătoarea categoriei "Executive Car", iar Tesla Model Y a luat coroana în "Small Off-Roader".

Nu în ultimul rând, Wey Coffee 01 s-a impus în categoria "Large Off-Roader".

Hyundai Ioniq 6 a impresionat cu scorul de 97% obținut pentru protecția pasagerilor adulți. Ora Funky Cat a devansat modele ale unor producători consacrați, transmite Euro NCAP, iar Wey Coffee 01 a obținut punctaje foarte bune la toate categoriile.

Ambele modele Tesla s-au descurcat foarte bine la protecția pasagerilor adulți, dar cele 98 de procente obținute pentru sistemele de asistență le-au făcut să ajungă pe lista celor mai sigure mașini testate de Euro NCAP în 2022.

La final, reprezentanții Euro NCAP notează că unele categorii auto nu sunt reprezentate pentru că au testat prea puține mașini din acel segment.

via Euro NCAP

Comentarii (2)

  • Chevyrolet
    “Tesla Model Y a luat coroana în "Small Off-Roader". Sună de parcă Tesla Model Y ar fi vreun Nissan Patrol.
    13 3
  • Pe lângă faptul că iar Tesla Y a fost cel mai vândut model din multe ţări europene...

    Tesla demonstrează, din nou, că este cea mai sigură maşină de pe planetă.

    Apropo, aceste teste sunt noile teste EURO NCAP.
    7 23

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru