Polestar 3 primește un sistem de siguranță care urmărește mișcările ochilor șoferului

de Tiberiu Safta
Luni, 19.12.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul SUV electric Polestar 3 va fi echipat cu un sistem de siguranță avansat. Acesta se bazează pe mișcarea ochilor șoferului și poate să detecteze momentele de neatenție ale celui de la volan. Noua tehnologie va fi prezentată în cadrul evenimentului CES din ianuarie 2023.

Polestar a dezvăluit primul său SUV electric în toamna acestui an, botezat Polestar 3. Noul model al constructorului scandinav promite să fie un rival pentru Tesla Model X și este echipat cu o multitudine de sisteme de siguranță, bazate pe senzori, camere video și radare.

Acum, Polestar a dezvăluit un nou sistem de siguranță ultra-avansat pentru SUV-ul său electric. Acest sistem, dezvoltat împreună cu suedezii de la Smart Eye, va putea urmări mișcările ochilor șoferului pe timpul condusului. Cu ajutorul a două camere și al unui software special, sistemul de siguranță va putea detecta mișcările ochilor, pleoapelor și chiar ale capului.

Astfel, sistemul va determina pe baza acestor mișcări dacă șoferul are momente de neatenție și îl va avertiza cu mesaje pe bord sau cu alerte sonore. În cazul în care cel de la volan nu reacționează, sistemul va activa frânarea de urgență automată pentru a preveni un accident.

Sistemul de monitorizare a ochilor va fi oferit în pachetul standard al SUV-ului electric.

Alături de acesta, Polestar 3 oferă și pachetul Pilot, care include o unitate de control NVIDIA, un senzor LiDAR, 4 senzori cu ultrasunete și 3 camere suplimentare.

Noul sistem de siguranță care urmărește mișcările ochilor șoferului va fi demonstrat în cadrul CES din Las Vegas. Evenimentul este programat în perioada 5-8 ianuarie 2023.

via Polestar

Comentarii (6)

  • Mircea Badea
    cum sa franeze aiurea?!

    si daca vede un dizelist in fata il ia la claxoane, il depaseste?!
    2 3
  • Nu merci,
    o am pe nevasta-mea.
    4 1
  • Pe cei cu privirea ca a lui Băsescu cum îi va urmări sistemul? Cu greu sau deloc.
    2 1
  • @nu.merci
    spune-i ca nu e atenta la capul care trebuie..
    0 1
  • Exact merci… se cheamă nevasta “disperata” știe dinainte unde îți vei duce privirea și de ce…. :) clar peste sistemele care detectează pe urma și-ți oferă o pauza de cafea. ;)
    0 1
  • daca te uiti dupa la o fusta ,opreste langa ea?
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru