Noul Polestar 5, debut dinamic la Goodwood: autonomie de 600 de kilometri

de Tiberiu Safta
Vineri, 14.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul model electric Polestar 5 a avut parte de un debut dinamic în cadrul Festivalului de Viteză de la Goodwood. Cu această ocazie, constructorul suedez ne-a oferit imagini noi cu un prototip camuflat al viitorului coupe cu 4 uși.

În cadrul Festivalului de Viteză de la Goodwood din Marea Britanie, Polestar a dezvăluit mai multe imagini oficiale nou cu viitorul model electric Polestar 5. Noul model, camuflat pentru acest eveniment, a avut parte și de un debut dinamic pentru cei prezenți la fața locului, înainte ca acesta să fie lansat oficial în 2024.

Imaginile oficiale noi relevă design-ul agresiv de care va avea parte noul model. Vorbim aici de o semnătură luminoasă ascuțită și separată pe două niveluri, alături de o bară de protecție sculptată în scopuri aerodinamice. Noul Polestar 5 va fi un coupe cu 4 uși, un lucru evidențiat de către silueta caroseriei. Plafonul plonjează către partea inferioară, acolo unde intră în contact cu stopurile unite printr-o bandă și care se preling înspre jos către aripile posterioare.

Din informațiile tehnice pe care le cunoaștem, noul Polestar 5 va fi propulsat de două motoare electrice, care vor dezvolta împreună 884 de cai putere și un cuplu de 900 Nm.

Alături de asta, știm că noul model va avea și o autonomie de circa 600 de kilometri. Deocamdată, nu avem mai multe detalii despre bateria viitorului model.

Alături de Polestar 5, constructorul suedez a oferit și un debut dinamic pentru SUV-ul său cu zero emisii, Polestar 3. Cel din urmă model a fost prezentat în toamna lui 2022, însă livrările primelor exemplare vor începe abia în al doilea trimestru din 2024.

La final, tot în cadrul evenimentului este expus și Polestar 6, un viitor roadster electric ce va fi lansat în 2026.

via Polestar

Comentarii (2)

  • range mare, se încarcă repede, fiabile, economice,...

    Preţul e singurul rămas ca eventuală problemă.
    3 1
  • oricine
    L-ai testat tu și ai ajuns la concluziile astea ? S-au înghiți ca un biban tot ce se spune în ziare mesteci un pic și ni le spui nouă ca un atoateștiutor . Felicitări ai obținut Certificatul de panglicar la secțiunea "Tot ce zboară se mănâncă ". Și mai macăi și despre preț pe care nici măcar Polestar nu îl știe.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru