Mercedes-Benz: 10 milioane de mașini echipate cu frânare automată și recunoașterea pietonilor

de Alexandru Monenciu
Marti, 14.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile anunță atingerea unei borne foarte importante, din punct de vedere al siguranței: 10 milioane de mașini echipate cu sistem de frânare automată de urgență, cu funcție de recunoaștere a pietonilor, în 10 ani.

Pietonii și bicicliștii sunt considerați utilizatori vulnerabili ai șoselelor, iar motivele sunt lesne de intuit. Potrivit unei analize a Comisiei Europene, pietonii au fost implicați în o cincime din accidentele mortale care s-au petrecut în 2020 pe teritoriul UE.

Pentru a-i proteja, constructorii de automobile au început de ceva timp să își echipeze mașinile cu sisteme capabile să recunoască pietonii și bicicliștii și să evite orice accident cu aceștia.

În 1996, Mercedes-Benz a prezentat primul sistem de tip Brake Assist. Nouă ani mai târziu, tehnologia radar a contribuit la îmbunătățirea acestei tehnologii. Un an mai târziu a debutat sistemul Pre-Safe Brake cu frânare parțial autonomă.

Funcția de recunoaștere a pietonilor a fost adăugată în 2013, fiind disponibilă pentru prima oară pe Clasa E W212. Apoi, în 2016, acest sistem a fost disponibil ca echipament standard pe generația W213 a aceluiași model.

Din 2021, sistemul Active Brake Assist este standard pe toate noile modele ale mărcii din Stuttgart.

Acum, Mercedes-Benz anunță atingerea unei borne importante: din 2012 și până în prezent a echipat mai bine de 10 milioane de mașini cu sistem de frânare automată cu funcție de recunoaștere a pietonilor.

Până în 2050, germanii și-au propus ca numărul accidentelor în care sunt implicate modele Mercedes-Benz să fie 0.

via Mercedes-Benz

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru