Franare automata de urgenta

Marti, 14 Noiembrie 2023 | Siguranta

Mercedes-Benz: 10 milioane de mașini echipate cu frânare automată și recunoașterea pietonilor

Constructorul german de automobile anunță atingerea unei borne foarte importante, din punct de vedere al siguranței: 10 milioane de mașini echipate cu sistem de frânare automată de urgență, cu funcție de recunoaștere a pietonilor, în 10 ani.
Joi, 19 Martie 2020 | Industrie

Volvo cheamă în service peste 730.000 de mașini: o problemă la senzorul AEB face ca frânarea automată de urgență să nu funcționeze

Volvo a anunțat un recall pentru peste 730.000 de mașini, din cauza unui senzor cu probleme care face ca frânarea automată de urgență să nu funcționeze. Suedezii spun că toate unitățile produse începând cu 21 ianuarie 2019 vor fi rechemate pentru actualizarea softului AEB.
Miercuri, 20 Februarie 2019 | Industrie

Constructorii europeni cer “cel puțin 3 ani” pentru implementarea sistemului de frânare automată de urgență pe mașinile noi: UE vrea ca sistemul să devină obligatoriu în 2020

Constructorii auto europeni, prin vocea ACEA, au cerut un răgaz de “cel puțin 3 ani” pentru ca sistemul de frânare automată de urgență să fie implementat pe mașinile noi. UE aprobase o propunere prin care sistemul să devină obligatoriu din 2020. Parlamentul European va stabili joi, prin vot, care vor fi schimbările legislative în acest caz.
Marti, 29 August 2017 | Siguranta

Toyota susține că frânarea automată de urgență instalată pe mașinile sale a redus numărul accidentelor cu 90%

Toyota vrea să reducă pe cât posibil accidentele cauzate de neatenția șoferilor și susține că frânarea automată de urgență scade cu 90% accidentele de acest tip.
Miercuri, 13 Iunie 2012 | Siguranta

EuroNCAP: Volvo şi Mercedes-Benz, mărcile cel mai bine dotate cu sisteme de frânare automată de urgenţă

Care sunt mărcile care îşi dotează modelele cu sisteme care previn coliziunile frânând automat în caz că şoferul nu este atent? Ne răspunde EuroNCAP, care a făcut un studiu complex pe această temă.

Tag-uri similare

BMW, Volkswagen, Renault, Audi, Ford, Citroen, Mercedes-Benz, Opel, Honda, Volvo
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru