Volvo cheamă în service peste 730.000 de mașini: o problemă la senzorul AEB face ca frânarea automată de urgență să nu funcționeze

de Paul Cosma
Joi, 19.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a anunțat un recall pentru peste 730.000 de mașini, din cauza unui senzor cu probleme care face ca frânarea automată de urgență să nu funcționeze. Suedezii spun că toate unitățile produse începând cu 21 ianuarie 2019 vor fi rechemate pentru actualizarea softului AEB.

Asociația daneză FDM a descoperit o problemă la sistemul Autonomous Emergency Braking (AEB) în timpul unui test cu modelul Volvo XC60. Potrivit FDM, frâna de urgență a lui XC60 nu a funcționat corespunzător atunci când mașina a întâmpinat un obstacol.

Volvo a preluat sesizarea danezilor și, în urma verificărilor interne, a transmis că problema este cauzată de un senzor al sistemului AEB.

Constructorul spune că aproximativ 736.000 de unități vor fi chemate în service, fiind afectate toate modelele din gamă ce au fost produse începând cu data de 21 ianuarie 2019.

“Sistemul de asistență – menit să frâneze automat atunci când mașina este într-o situație de coliziune iminentă – ar putea să nu funcționeze în anumite condiții și la anumite temperaturi,” au transmis oficialii Volvo.

Volvo a dat asigurări că sistemul de frânare al mașinilor este complet funcțional și că softul AEB va fi actualizat în lunile următoare. Suedezii spun că nu au fost înregistrate incidente sau victime din cauza nefuncționării AEB pe modelele Volvo.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • S-o fi virusat...
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru