Constructorii europeni cer “cel puțin 3 ani” pentru implementarea sistemului de frânare automată de urgență pe mașinile noi: UE vrea ca sistemul să devină obligatoriu în 2020

de Paul Cosma
Miercuri, 20.02.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorii auto europeni, prin vocea ACEA, au cerut un răgaz de “cel puțin 3 ani” pentru ca sistemul de frânare automată de urgență să fie implementat pe mașinile noi. UE aprobase o propunere prin care sistemul să devină obligatoriu din 2020. Parlamentul European va stabili joi, prin vot, care vor fi schimbările legislative în acest caz.

Națiunile Unite au propus implementarea unei legi prin care toate mașinile noi să fie echipate obligatoriu cu sistem de frânare de urgență începând din 2020, iar aceasta a fost adoptată de Uniunea Europeană și Japonia.

Potrivit reprezentanților Națiunilor Unite, legea va prevede că sistemul AEB să fie disponibil la viteze de până la 60 km/h și să poată fi activat în special în mediul urban, cu scopul de a reduce numărul accidentelor.

Cu toate că au salutat decizia UE și susțin adoptarea rapidă a noului regulament privind siguranța în trafic, constructorii auto europeni au cerut un răgaz de “cel puțin 3 ani” pentru implementarea sistemului de frânare automată de urgență pe mașinile noi.

“Pentru toate măsurile propuse, Parlamentul European ar trebui să ofere cel puțin trei ani pentru implementarea acestui sistem, de la data intrării în vigoare a regulamentului,” se arată într-un comunicat transmis de Asociația Europeană a Constructorilor de Automobile (ACEA).

Parlamentul European va stabili joi, prin vot, care vor fi schimbările legislative în acest caz.

În primăvara anului trecut, Comisia Europeană a propus un proiect mult mai amplu care prevedea ca toate modelele noi lansate după 2021 să includă nu mai puțin de 11 sisteme de siguranță în standard.

Via ACEA

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru