Raport ACEA: Înmatriculările din UE vor înregistra o nouă scădere în 2022

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 23.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit datelor Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), înmatriculările din UE vor înregistra o nouă scădere în 2022.

Cetățenii Uniunii Europene vor înmatricula în total circa 9.6 milioane de mașini până la finalul anului, arată o estimare făcută de către Asociația Constructorilor Europeni de Automobile. Acest lucru reprezintă o scădere de 1%, comparativ cu anul trecut.

În intervalul ianuarie - septembrie, europenii au înmatriculat 6.78 milioane de mașini noi, cu 9.9% mai puține comparativ cu aceeași perioadă din 2021.

Dacă ne referim la 2019, ultimul an înainte de pandemie, diferența este și mai mare. De 3.1 milioane de unități.

În primele 9 luni ale anului 2022, în UE au fost produse 7.9 milioane de mașini. O creștere de 5.8% față de același interval din 2021.

via ACEA

Comentarii (4)

  • Vai ce veste proasta pentru lansarea electricelor… cum așa? nu vin Extratereștii sa cumpere masini la peste 50.000 de euro???
    Cum am spus, stăteam toți cu banii ăștia in conturi așteptând sa le “inventeze”, si acuma ne rupem si cumpărăm tot ce vor produce pe următorii 5 ani in 24 de ore de la lansare… cât de patetici sunt spălații pe creier, vai de mama lor!!!
    Si încă nu a dispărut subvențiile nesimțite pentru mașinile cu zero emisii mincinoase… dar vor dispărea si încă repede.
    Oricum si cu ele cine cumpara Logan, Duster sau echivalent nu se încadrează financiar la electrice si nici nu le pot folosi pentru ca nu sunt bani pentru 2 masini. Una pentru tot (naveta, oraș, mers țara, munte, mare etc.) si in cel mai fericit caz noua si sub 20.000 euro.
    13 1
  • pai ce sa iti cumperi la preturile astea? toti au luat-o razna cu preturile astea ridicate nejustificat. plus ca motoarele nu mai sunt fiabile.
    4 1
  • Este criza economica grava in UE, prioritatea nu mai este o mașină noua. De aceea scad si vânzările SH la noi, pentru oamenii din Vest își conserva cat mai mult mașina.
    Cu o inflație in jur de 10%, banii din conturile bancare devin inutili (bruma de economie pe care oamenii de rând încearcă s-o strângă), iar un împrumut devine greu de gestionat
    4 0
  • Din păcate… da
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru