Honda nu exclude o versiune electrificată pentru noul Civic Type R

de Tiberiu Safta
Miercuri, 27.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a precizat că nu exclude să lanseze, în viitorul apropiat, o versiune electrificată a noului hot-hatch Civic Type R. Cel puțin, acestea au fost declarațiile făcute de Ko Yamamoto, consultantul tehnic al diviziei europene a mărcii nipone.

Recent, Honda a dezvăluit noua generație Civic Type R, unul dintre cele mai anticipate modele ale constructorului japonez din acest an. La fel ca generațiile anterioare, noul Civic Type R păstrează rețeta tradițională a unui motor termic cuplat la o cutie de viteze manuală și care transmite puterea către roțile față.

Dar, în contextul electrificării industriei auto, este foarte probabil ca noua generație a hot-hatch-ului japonez să fie ultima oferită cu motor pur termic. Totodată, această nouă iterație ar putea fi și prima care primește tratamentul electrificării, așa cum relevă Ko Yamamoto, consultantul tehnic pentru divizia Honda Motor Europe.

El a declarat pentru publicația Autocar că nu ar exclude o versiune electrificată a noului hot-hatch. „Nu putem realiza un propulsor pur electric pe această platformă, dar îmi imaginez că platforma poate acomoda un anumit nivel de propulsor hibrid cu încărcare la priză”, a declarat acesta.

O versiune electrificată a lui Civic Type R ar putea fi lansată în 2023, atunci când Honda va avea, pentru prima dată, numai modele electrificate în gamă.

Chiar și așa, Yamamoto recunoaște că unele lucruri care l-au făcut faimos pe Civic Type R nu pot fi schimbate ușor.

„Există anumite atribute care sunt importante pentru un Type R: cel mai bun răspuns și legătura dintre șofer și mașină”, a declarat acesta.

Consultantul tehnic a precizat că un Civic Type R electrificat ar putea avea, în teorie, un sistem de tracțiune integrală. Însă, dezavantajul unui astfel de sistem este greutatea mai mare, așa cum recunoaște chiar Yamamoto.

via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru