Honda ramane in MotoGP, dar renunta la restul competitiilor din 2009

De Mircea Meșter
Publicat Marti, 27.01.2009
Honda a anuntat ca, in afara de MotoGP, va renunta in 2009 la toate competitiile de motorsport. Cauza e una financiara.

Biroul de motorsport al celor de la Honda someaza dupa ce constructorul nipon a anuntat ca se retrage din Formula 1. Oficialii diviziei care se ocupa de sporturile cu motor in cadrul producatorului japonez au anuntat ca Honda va renunta la orice competitie in 2009, MotoGP fiind singura neafectata de aceasta decizie.

Prima competitie traditionala la care Honda lua parte anual si care este sarita din schema este cursa de opt ore de la Suzuka, care va avea loc in iulie. Anul trecut, Honda a reusit sa isi adjudece prima pozitie in aceasta competitie, echipa nipona fiind formata din japonezul Ryuichi Kiyonari si spaniolul Carlos Checa.

"Echipa noastra a hotarat sa nu participe in acest an la cursa de anduranta din luna iulie. Este o decizie definitva, insa am putea sa revenim la anul. Studiem opotunitatile pe care le avem in motorsport avand in vedere faptul ca suntem nevoiti sa reducem costurile, insa Honda nu se va retrage din MotoGP", a declarat unul dintre purtatorii de cuvant ai constructorului nipon.

via | L'Equipe

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru