Honda va continua să producă motoare termice până în 2040

de Tiberiu Safta
Luni, 06.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit spuselor lui Toshihiro Mibe, CEO-ul Honda, marca japoneză dorește să producă motoare cu ardere internă cel puțin până în 2040. Honda vrea să păstreze astfel de motoare pentru vehiculele grele și pentru modelele de performanță cu ajutorul combustibililor sintetici.

Honda, la fel ca toți ceilalți producători de automobile, se pregătesc să realizeze tranziția către o gamă de modele electrice. Pe de o parte, această tranziție vine ca urmare a reglementărilor impuse în unele zone geografice de a interzice comercializarea mașinilor noi cu motoare termice începând de la jumătatea deceniului viitor.

Chiar dacă Honda se concentrează asupra electrificării, constructorul nipon nu va renunța ușor la motoarele termice. Toshihiro Mibe, șeful Honda, a precizat că marca japoneză a realizat mai multe studii de fezabilitate și crede că motoarele termice vor rămâne în producție cel puțin până în 2040.

Conform CEO-ului mărcii, acest lucru va fi posibil datorită combustibililor sintetici, cu o amprentă de carbon mult mai mică decât a unui combustibil obișnuit. Mai mult, Honda vrea să păstreze motoarele termice pentru a fi folosite în special pentru vehiculele grele și pentru modelele sale de performanță.

Între timp, Honda se pregătește să lanseze un nou model electric dezvoltat în colaborare cu General Motors.

Noul model va fi bazat pe platforma dedicată GM Ultium și va fi prezentat oficial în 2024. Doi ani mai târziu, Honda va lansa un nou model electric, bazat pe o platformă de proprie concepție de această dată.

Honda își dorește ca 40% din vânzările sale să fie reprezentate de automobile hibride și electrice în 2030.

via Carscoops

Comentarii (5)

  • da da, intre timp dezembreaza tramvaie numa sa-i ajunga pe restul din urma..
    0 5
  • Seriff
    Bun, bravo, deja apar din ce in ce mai multi care spun acelasi lucru, vor face masini termice mult si bine, e singura solutie ca sa nu dea faliment.
    10 4
  • Niciun producator nu o sa renunte la termice. Doar in Europa se vrea sa se treaca pe electric, inca se mai discuta totusi. In restul lumii se va merge pe termice mult si bine. Nu Europa e buricul lumii, sunt piete mult mai mari. Sunt piete unde se vand masini cu EU4 deci despre ce vb aici??
    6 3
  • citeste mai ales la "around the world": https://en.wikipedia.org/wiki/European_emission_standards
    1 0
  • Deabia acum am înțeles de ce honda a făcut o mașină electrică din una luată de la bâlci folosită pentru vânătoarea de pokemoni prin montarea caroseriei pe o mașinuță de golf. Ca să stârnească repulsie și ei să producă în continuare termice la greu. Psihologie inversă în toată regula.
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru