Motoare termice

Marti, 27 Februarie | Industrie

Producătorii auto din Europa nu contestă interzicerea motoarelor termice, în UE, din 2035

Președintele Asociației Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), Luca de Meo, a declarat că producătorii auto de pe Bătrânul Continent nu vor contesta interzicerea motoarelor termice, în UE, din 2035.
Joi, 25 Ianuarie | General

Cel mai mare partid politic din UE se opune interzicerii motoarelor termice

Partidul Popular European, cea mai mare grupare politică din cadrul Uniunii Europene, a transmis un mesaj prin care se opune interzicerii mașinilor cu motoare termice. Gruparea va propune o nouă strategie în această privință, în viitorul apropiat.
Marti, 19 Decembrie 2023 | Industrie

Audi nu renunță la motoarele termice. Va lansa modele noi în viitorul apropiat

Audi nu va renunța prea curând la motoarele termice și hibride. Constructorul german are de gând să mai lanseze câteva modele noi cu aceste motoare în viitorul apropiat.
Miercuri, 20 Septembrie 2023 | Industrie

Marea Britanie se gândește să amâne interzicerea motoarelor termice până în 2035

Potrivit celor mai recente informații, Marea Britanie ar putea amâna interzicerea motoarelor termice cu cinci ani, adică până în 2035. Un anunț oficial ar putea fi emis în zilele următoare.
Vineri, 08 Septembrie 2023 | General

Stellantis: mașinile cu motoare termice vor putea circula pe șosele chiar și în 2050

Potrivit unui oficial al Grupului Stellantis, mașinile cu motoare termice vor continua să circule pe șosele chiar și în anul 2050. Acest lucru va fi posibil în special datorită combustibililor sintetici, care ar urma să păstreze motoarele termice în viață chiar și după 2035.
Joi, 13 Aprilie 2023 | General

Șeful VW: Combustibilii sintetici sunt „gălăgie inutilă”. Motoarele termice sunt „tehnologie veche”

Thomas Schäfer, șeful mărcii Volkswagen, a vorbit deschis despre viitorul constructorului german cu privire la electrificarea gamei și la renunțarea treptată a motoarelor termice. El spune că discuțiile despre combustibili sintetici sunt o „gălăgie inutilă”, iar motoarele termice sunt „tehnologie veche”.
Luni, 03 Aprilie 2023 | General

Șeful Volkswagen: noile generații Passat, Tiguan și T-Roc vor fi ultimele cu motoare termice

Thomas Schaefer, șeful mărcii Volkswagen, a declarat într-un interviu pentru o publicație germană că următoarele iterații ale lui Passat, Tiguan și T-Roc vor fi ultimele mașini ale mărcii cu motoare termice. Viitoarea generație Golf nu are în plan un motor termic, iar Polo ar putea fi retras complet.
Luni, 27 Martie 2023 | General

OFICIAL: Mașinile noi cu motoare termice vor putea fi vândute și după 2035

Comisia Europeană a ajuns la un acord cu guvernul Germaniei care permite vânzarea de mașini noi cu motoare termice, alimentate cu combustibili sintetici, și după 2035. Informația fost confirmată de către Frans Timmermans, vice-președintele Comisiei Europene.
Vineri, 24 Martie 2023 | Industrie

Șeful Renault: Toate mărcile europene au încetat dezvoltarea motoarelor termice noi

Luca de Meo, șeful Grupului Renault, este de părere că toți producătorii europeni de automobile au încetat să mai dezvolte motoare termice noi. De altfel, Renault va renunța la motoarele termice în 2030.
Miercuri, 22 Martie 2023 | Industrie

Germania învinge UE: Mașinile termice, alimentate cu combustibili sintetici, ar putea fi acceptate după 2035

Comisia Europeană lucrează la un plan pentru a le permite mașinilor cu motoare termice, dar alimentate cu combustibili sintetici, să existe și după 2035. Propunerea a venit de la Germania.
Luni, 06 Martie 2023 | Industrie

Honda va continua să producă motoare termice până în 2040

Potrivit spuselor lui Toshihiro Mibe, CEO-ul Honda, marca japoneză dorește să producă motoare cu ardere internă cel puțin până în 2040. Honda vrea să păstreze astfel de motoare pentru vehiculele grele și pentru modelele de performanță cu ajutorul combustibililor sintetici.
Marti, 28 Februarie 2023 | General

Germania, nemulțumită de interzicerea mașinilor cu motoare termice în Europa

Guvernul german și-a exprimat nemulțumiri față de decizia de a interzice vânzarea mașinilor noi cu motoare termice în Uniunea Europeană, începând din 2035. Germania vrea ca vânzările acestor mașini să continue și după 2035, cu condiția ca ele să fie alimentate cu combustibili sintetici și ecologici.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Miercuri, 15 Februarie 2023 | General

OFICIAL: Vânzările de mașini noi cu motoare termice, interzise din 2035 în Europa

Parlamentul European a aprobat oficial planul de a interzice vânzările de mașini noi în Europa, începând din 2035. Din acel an vor putea fi vândute doar vehicule cu zero emisii.
Luni, 21 Noiembrie 2022 | Industrie

General Motors nu va renunța la motoarele termice în ciuda tranziției către mașini electrice

Potrivit președintelui General Motors, Mark Reuss, gigantul american nu este dispus să renunțe la motoarele termice, în ciuda planului său de electrificare a mărcilor din cadrul grupului. Cel mai probabil, motoarele clasice vor rămâne în dotarea camionetelor și modelelor de dimensiuni medii și mari produse de Chevrolet și GMC.
Luni, 12 Septembrie 2022 | Intern

STUDIU: 75% din mașinile din România vor avea motoare termice în 2030

Un studiu realizat de compania Deloitte relevă faptul că mașinile cu motoare termice vor continua să domine piața auto din România și în 2030. Mai exact, 3 din 4 mașini vor avea în continuare motoare termice la începutul deceniului următor.
Luni, 27 Iunie 2022 | Intern

România cere Comisiei Europene să amâne interzicerea mașinilor cu motoare termice până în 2040

România a cerut Comisiei Europene, alături de alte 4 state membre ale Uniunii Europene, să amâne interzicerea mașinilor cu motoare termice, prevăzută pentru 2035. Astfel, țara noastră dorește ca procentul de reducere a emisiilor CO2 să fie de 90% în acel an, iar interzicerea motoarelor cu ardere internă fie aplicată abia în 2040.
Miercuri, 22 Iunie 2022 | General

Germania se opune planurilor UE de a interzice mașinile cu motoare termice în 2035

Guvernul Germaniei nu este de acord cu planurile Uniunii Europene de a interzice mașinile cu motoare termice în 2035. Declarația a fost făcută de către ministrul german al finanțelor Christian Lindner.
Marti, 14 Iunie 2022 | Industrie

Mercedes-Benz și Grupul Volkswagen susțin interzicerea motoarelor termice din 2035

Mercedes-Benz și Grupul Volkswagen, doi dintre cei mai importanți producători de automobile din industrie, sprijină interzicerea motoarelor termice, în Europa, din 2035.
Vineri, 10 Iunie 2022 | Industrie

Parlamentul European a votat interzicerea motoarelor termice din 2035

Vânzarea de mașini noi cu motoare termice ar putea fi interzisă în Europa din 2035. Parlamentul European tocmai a votat propunerea.
Vineri, 15 Aprilie 2022 | General

Oliver Zipse, șeful BMW: Piața mașinilor electrice, restrânsă la prea puține țări din lume

Oliver Zipse, CEO-ul Grupului BMW, este de părere că producătorii de mașini nu trebuie să devină dependenți de piețele în care mașinile electrice se vând în cantități mari. În acest sens, el consideră că motoarele termice trebuie păstrate pentru a evita această situație.

Tag-uri similare

Volkswagen, masini electrice, VW, motoare termice, combustie interna, motoare traditionale
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru