Audi nu renunță la motoarele termice. Va lansa modele noi în viitorul apropiat

de Tiberiu Safta
Marti, 19.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi nu va renunța prea curând la motoarele termice și hibride. Constructorul german are de gând să mai lanseze câteva modele noi cu aceste motoare în viitorul apropiat.

Așa cum bine știm deja, Audi va deveni o marcă pur electrică începând din 2033. Acela este anul în care, conform planului de electrificare, va fi retras din producție ultimul model al mărcii care va avea motor termic, fie că este vorba de un propulsor convențional sau hibrid.

Chiar dacă mașinile electrice le vor înlocui treptat pe cele termice și hibride, Audi nu are de gând să renunțe prea curând la aceste mașini. Această decizie de a lansa modele noi cu motoare termice vine în contextul în care vehiculele electrice se confruntă cu o cerere mai scăzută față de perioada recentă. Gernot Dollner, CEO-ul Audi, a confirmat că marca de la Ingolstadt va continua să lanseze modele noi cu motoare clasice, hibride și electrice pentru ca dealerii să fie mulțumiți.

Audi are în plan să lanseze 20 de modele noi până în 2026, dintre care jumătate vor fi electrice. Ordinea în care vor fi lansate aceste modele nu este bătută în cuie. Din acest motiv, Dollner crede că dacă vor fi lansate mai întâi modele cu motoare termice și hibride PHEV, atunci va fi mai bine pentru clienți și pentru marcă pe termen scurt.

Constructorul german este pus sub presiune să lanseze mai multe modele noi pentru a ține pasul cu rivalii săi.

De asemenea, Audi așteaptă ca platforma PPE, dedicată viitoarei generații de mașini electrice, să fie lansată pentru a putea scoate pe piață modele electrice noi.

via Carscoops

Comentarii (4)

  • Pai da, normal, trebuie sa vândă motoarele alea vechi de 20 de ani. Doar nu vă așteptați sa le caseze? O sa ii mulgă pe fraieri cu preturi mai mari decât la electrice și motoare vechi de 20 de ani.
    6 17
  • Corect, ca motorul electric și bateria nu sunt concepte vechi, sunt apărute după 2015 .
    11 4
  • Banditos
    conceptul e una, tehnologia e alta

    dar, na...."ne" dam imperator (sic!) cand nu e cazul
    7 11
  • Cum sa spui ca te fraieresc constructorii cu motoarele termice, când pe o compactă electrică prețul începe de la 40k ? Asa-i ca nu mai iese socoteala, fără pomana de la fraieri ?
    11 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru