Marea Britanie se gândește să amâne interzicerea motoarelor termice până în 2035

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 20.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, Marea Britanie ar putea amâna interzicerea motoarelor termice cu cinci ani, adică până în 2035. Un anunț oficial ar putea fi emis în zilele următoare.

Deși Uniunea Europeană va interzice vânzarea de mașini noi echipate cu motoare termice din 2035, unele țări vor să facă trecerea mai rapid.

Marea Britanie se află pe această listă, în contextul în care, în 2020, prim-ministrul de atunci anunța că țara sa va interzice motoarele termice cu 5 ani mai devreme decât termenul stabilit de UE. Această măsură a fost reiterată în luna iulie, anul acesta.

Dar, ceva pare că s-a schimbat între timp. Potrivit celor mai recente informații, Marea Britanie se gândește să amâne interzicerea motoarelor termice cu 5 ani, adică până în 2035. Guvernul ar putea face anunțul în zilele următoare.

În ceea ce privește Uniunea Europeană, planul inițial a fost modificat anul acesta și s-a adăugat excepția motoarelor termice alimentate cu combustibili sintetici. Totul după ce Germania și alte 7 țări din Uniune și-au unit forțele și s-au opus planului.

Chiar dacă va amâna cu 5 ani renunțarea la motoarele termice, Marea Britanie nu își va modifica obictivul de a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2050.

via Motor1

Comentarii (7)

  • Aici articolul:
    https://www.autocar.co.uk/car-news/advice/800-miles-week-electric-car-12-things-i-learned
    Din articol se poate vedea ca un marlan cu X6 diesel a parcat pe un loc de incarcare electrice si mai mult, a tinut si motorul pornit vreo 20 de minute.
    Un alt cocalar cu BMW PHEV a ocupat locul de incarcare fara sa incarce masina.
    Deci in UK sunt multi cocalari cu BMW ca si pe la noi: nu poti face educatie cu retarzi!
    Deci 5-10-20 de ani vor mai intarzia.
    5 21
  • Gigel… ieri am văzut 2 Tesla parcate pe genul de locuri menționate de tine (singurele cu acces la charger-e) cu câini înăuntru… deci mergea clima (adică relativ echivalentul motorului pornit) si nu erau conectate la charger-e. Tu crezi ca tâmpiții au apărut a data cu BMW-ul si la fel vor dispărea când nu vom avea BMW.
    Ce sa-ți apun mai mult… ai descoperit apa calda!!!
    Nici unul din respectivii dobitoci nu citesc ce spunem noi pe aici… ei nu citesc nimic, ca deja știu tot ;))
    Acuma pe bune… tu crezi ca posesorii de electrice sunt din alta specie, toți cu bun simț?
    Am in cartier un vecin cu un Lamborghini huracan Gold!!! dar nu gold mat, gold lucios!!! nu știu cum i-au vopsit-o in așa hal… un kitch colosal!!! faza este ca are si un X7 si o Tesla X… si tipul este un mârlan, deci e plină lumea.
    19 2
  • Banditos
    Huracanu ala e foliat, nu e vopsea. Ca idee.

    In rest, daca britzilor le-a dat in bobi ca trebuie sa amane, sa amane. In acest caz probabil ca a fost vorba de arhicunoscutul " grup de oameni de stiinta englezi". Ei stiu mai bine.
    3 9
  • @papagali electrici
    Exact cum v-am spus, statele au subvenționat industria auto pe motiv de foaie verde, politrucii s-au ambalat pe frunză verde, iar acum vine criza.
    La 6 luni de la maximul dobânzilor, fed a anunțat ieri că nu mai crește, bursele cad, economia intră în budă.
    Din 2035 statele vor continua să subvenționeze termicele. :))))))
    2 0
  • Te rog să te lași păgubaș… este o comparație forțată si irelevantă. Nu sta nimeni cu nasul in eșapament, cum nu sta nimeni cu nasul la coșul termocentralelor…. sau nu era global warming???
    Electricitatea (producția de electricitate) încă poluează. Si fără Electrice era nevoie de hidrocarburi, nucleare etc. pentru a acoperii necesarul de electricitate. Electricele sunt departe de masini cu “zero emisii”, dar dacă îți place sa fi mințit, nici o problemă.
    Ca o vedem rezultate pozitive pe viitor… posibil, momentan ar fi cazul sa acceptam ca efectul este invers… tranziția la Electrice poluează si ne costa mult… foarte mult, ca de aia se subvenționează. ;))
    PS oricum îmi pierd timpul degeaba… altul era subiectul.
    5 1
  • Nu-mi dau seama dacă ai spus-o la mișto… te asigur ca-i vopsit, dacă a r fi posibil aș atașa poze ca o lasă si in fata casei ca sa orbim când bate soarele pe ea ;)
    4 0
  • Ce i-o fi lovit? Electrorealitatea?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru