Huayra Roadster BC "Supernova" este cel mai nou exemplar unicat de la Pagani

de Alexandru Monenciu
Vineri, 09.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pagani a construit un exemplar unicat Huayra Roadster BC pentru un client din Canada. Denumită "Supernova", mașina de câteva milioane bune de dolari are o caroserie din fibră de carbon expusă.

Pagani a lansat varianta decapotabilă a modelului Huayra BC în urmă cu doi ani. Producția este limitată la doar 40 de exemplare, unul mai special decât altul.

Fiind vorba despre o mașină, asamblată manual, care costă câteva milioane bune de dolari, fiecare client are posibilitatea de a o personaliza după bunul plac. Unii merg chiar mai departe și colaborează cu Pagani pentru a le construi un exemplar unicat.

Așa s-a întâmplat și în cazul de față. Un client din Canada a vrut să aibă în garaj o Huayra Roadster BC unică, iar Horacio Pagani i-a îndeplinit dorința. Mașina a fost botezată "Supernova".

Fibra de carbon de la exterior are o nuanță specială, Oro Rosa, iar jantele sunt vopsite de asemenea într-o culoare deosebită (Bronzo Chiaro). Aceeași fibră de carbon este prezentă și la interior, alături de bordul îmbrăcat în Alcantara neagră.

Scaunele învelite într-o combinație de piele și tartan completează pachetul.

Fiind la bază o Huayra Roadster BC, "Supernova" este echipată cu un motor V12 twin-turbo de 6.0 litri. Unitatea furnizată de Mercedes-AMG dezvoltă 800 de cai putere și 1.049 Nm, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 3.6 secunde.

Viteza maximă depășește 320 de km/h.

via Pagani 

Comentarii (3)

  • nu stiu cum vad altii, dar mie imi sugereaza aeronavele din Mortal Engines ceva steampunk, retro-futurism
    2 0
  • Unicatele nu sunt "modele noi".
    6 0
  • mircea badea
    urat interiorul..asa ceva..
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru