Pagani a prezentat noul Huayra Roadster BC: ediția specială dezvoltă 800 CP și va fi produsă în doar 40 de unități

de Cornel Șocariciu
Joi, 01.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pagani a publicat primele imagini și detalii referitoare la ediția specială Huayra Roadster BC. Modelul va fi produs în doar 40 de unități, iar motorul V12 de 6.0 litri produce 800 CP și 1.050 Nm.

În urmă cu doar câteva zile, Pagani a publicat prima imagine teaser cu Huayra Roadster BC. Acum, reprezentanții companiei au publicat o galerie foto completă și o serie de detalii referitoare la noua ediția specială.

Pagani Huayra Roadster BC va fi produs în doar 40 de unități, iar modelul propune o serie de modificări aerodinamice, dar și îmbunătățiri în dreptul motorizării.

Oficialii Pagani încă nu au dezvăluit toate detaliile despre Huayra Roadster BC, însă reprezentanții companiei spun că motorul V12 de 6.0 litri dezvoltă 800 cai putere și 1.050 Nm între 2.000 și 5.600 rpm. Spre deosebire de versiunea "normală" Huayra Roadster, noua ediție specială oferă un plus de 36 CP și 50 Nm. Resursele unității V12 vor fi puse în valoare prin intermediul unei transmisii secvențiale cu șapte trepte dezvoltată de X-trac.

Reprezentanții Pagani nu oferă detalii despre timpul necesar pentru sprintul de la 0 la 100 km/h și nici despre viteza maximă a lui Huayra Roadster BC.

Cu toate aceastea, oficialii companiei menționează că masa totală a ediției speciale este de 1.250 de kilograme, cu 30 de kilograme mai mică comparativ cu varianta Huayra Roadster.

Pentru un plus de control, Pagani propune discuri de frână semnate de Brembo al căror diametru este de 396 mm pe puntea față, respectiv 380 de mm pe puntea spate. Anvelopele P Zero Trofeo R au fost dezvoltate special de Pirelli pentru noul Huayra Roadster BC.

Confrom unor surse apropiate companiei, publicul va putea admira în premieră noul Huayra Roadster BC în cadrul Monterey Car Week din California, eveniment care își deschide porțile în 9 august.

Comentarii (1)

  • imi place ca pastreaza stilul inconfundabil pe design. Ramane una din imaginile iconice ale supersportului auto.
    @AM : Huayra nu Huyara !
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru