Hypercar-ul electric Battista, testat pe circuit de Nick Heidfeld, fost pilot de Formula 1: livrările încep în 2021

de Paul Cosma
Miercuri, 03.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Automobili Pininfarina a început testele pe circuit cu hypercar-ul electric Battista. Fostul pilot de Formula 1 Nick Heidfeld este cel care va pune mașina la încercare pe asfaltul centrului tehnic de la Nardò (Italia).

Achiziționați la finalul anului 2018 de compania indiană Mahindra, italienii de la Pininfarina au prezentat în 2019 la Geneva primul lor model de serie: un hypercar electric de 1900 de cai putere.

Primele exemplare ale hypercar-ului Battista urmau să ajungă la clienți în 2020, însă problemele provocate de pandemie au amânat acest proces.

Între timp, Automobili Pininfarina anunță că modelul Battista a intrat într-o etapă de testare pe circuit în compania lui Nick Heidfeld, fost pilot de Formula 1.

Heidfeld a fost cooptat în echipa de dezvoltare a celor de la Pininfarina încă de la debutul proiectului Battista, datorită experienței sale de peste 20 de ani în motorsport.

Cea mai puternică mașină de serie dezvoltată și construită vreodată în Italia, Pininfarina va fi asamblată în doar 150 de unități la Torino.

Constructorul susține acum că hypercar-ul electric va ajunge la primii clienți în cursul lui 2021. 

Via Pininfarina

Comentarii (3)

  • Johnny
    Fanii ICE, v- ati luat batista?
    6 3
  • Mahindra!
    Cine dreq sa planga?
    Ne spargem de ras.
    Un device electric ca atatea prin casele noastre. E drept, ceva mai puternic insa puterea lui e egalata doar de inutilitatea la fel de mare.
    3 9
  • johnny ai dreptate, un ice nu atinge asa puteri standard, nici nu poate, nici nu merita ( financiar, politic, contabil ). insa ma sperie cat de usor se ating acum 1500-2000 cai electrici. si in acelasi timp cresterea rapiditatii reflexelor umane nu cred ca poate tina pasul.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru