Hypercar-ul Valkyrie va lua startul în Campionatul Mondial de Anduranță: Aston Martin vrea să obțină și victoria la Le Mans în 2021

de Paul Cosma
Duminica, 16.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a anunțat că hypercar-ul Valkyrie va lua startul în Campionatul Mondial de Anduranță în sezonul 2020-2021. În plus, britanicii aspiră la o victorie în 2021 în celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans.

Introducerea categoriei “hypercars” în cadrul Campionatului Mondial de Anduranță (WEC) a stârnit imediat interesul celor de la Aston Martin. Britanicii au anunțat că vor participa în WEC din sezonul 2020-2021 cu două prototipuri ale hypercar-ului Valkyrie.

În plus, Aston Martin vrea să obțină victoria în cursa de 24 de ore de la Le Mans, participarea lui Valkyrie fiind programată în 2021.

Hypercar-ul va fi special pregătit pentru Le Mans și Campionatul Mondial de Anduranță, constructorul britanic urmând să dezvolte o versiune de racing în perioada următoare.

Aston Martin Valkyrie mizează pe un sistem hibrid de propulsie alcătuit dintr-un motor pe benzină V12 de 6.5 litri și un motor electric dezvoltat în colaborare cu cei de la Integral Powertrain. Pachetul de baterii a fost "croit" cu ajutorul croaților de la Rimac. 

Motorul pe benzină dezvoltat cu ajutorul specialiștilor din cadrul Cosworth este capabil să ofere 1.014 cai putere și un cuplu maxim de 740Nm.

În plus, turația maximă ajunge la 11.100 rpm. Motorul electric pregătit de cei de la Integral Powertrain face ca resursele totale generate de sistemul hibrid să ajungă la 1.176 CP la 10.500 rpm și 900 Nm la 6.000 rpm.

Via Aston Martin

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru