Hyundai a anunțat prețurile lui Ioniq Electric facelift în Europa: germanii vor plăti aproape 35.000 de euro

de Daniel Popescu
Luni, 10.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a anunțat că Ioniq Electric facelift poate fi comandat pe piața din Germania pentru aproape 35.000 de euro, iar livrările vor începe în luna septembrie.

Hyundai a lansat un facelift pentru compacta electrică Ioniq cu aproximativ o lună în urmă, însă la vremea respectivă nu a anunțat detalii despre prețurile de comercializare. Constructorul sud-coreean a anunțat însă acum că modelul poate fi comandat de pe anumite piețe de pe Bătrânul Continent.

Astfel, pe piața din Germania, Hyundai Ioniq Electric facelift are un preț de 34.900 de euro, iar livrările sunt programate să înceapă în luna septembrie.

Versiunea electrică a gamei Ioniq a primit o serie de noutăți de design, printre care se numără modificări la partea frontală, în special la nivelul grilei. Standard, Ioniq Electric are însă un ecran LCD cu diagonala de 7 inch, care a fost de asemenea îmbunătățit.

Din punct de vedere tehnic, Ioniq Electric este echipat cu un motor electric de 100k W (136 CPS), mai puternic decât cel de 88 kW (120 CP) disponibil pe varianta ante-facelift, în timp ce cuplul maxim a rămas neschimbat la 295 Nm.

De asemenea, capacitatea bateriei a crescut de la 28 kWh la 38.3 kWh și oferă o autonomie de 294 de kilometri conform standardului WLTP, în condițiile în care versiunea ante-facelift era echipată cu un acumulator de 28 kWh cu o autonomie de 280 de kilometri calculată conform vechiului standard NEDC.

În prezent, pe piața din România, clienții pot comanda versiunea ante-facelift a lui Ioniq Electric pentru un preț de lista de 39.068 de euro, însă producătorul are derulează o campanie promoționala prin care modelul poate fi achiziționat pentru 35.498 euro.

De asemenea, din acest ultim preț se poate scădea și valoarea voucherului pentru mașini electrice de 45.000 de lei acordat de autoritățile din România.

Via Electrive, Hyundai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru