Hyundai a anunțat startul producției pentru Kona Electric în Cehia: 30.000 de exemplare în primul an

de Paul Cosma
Luni, 02.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a anunțat startul producției pentru versiunea electrică a SUV-ului Kona, în cadrul uzinei sale din Nošovice (Cehia). În primul an, Hyundai vrea să producă 30.000 de unități Kona EV pentru piața europeană.

Hyundai a transmis recent că piața europeană are un “potențial uriaș” pentru mașini electrice, iar cererea clienților pentru astfel de vehicule va fi din ce în ce mai mare.

Asiaticii și-au propus ca, în 2020, să devină lideri la producția de mașini electrice în Europa. În acest sens, Hyundai a anunțat că va începe, din martie, producția versiunii electrice a modelului Kona la uzina sa din Cehia.

Pentru primul an, Hyundai are o țintă de producție de 30.000 de exemplare Kona EV. SUV-ul electric este produs și la o fabrică din Coreea de Sud.

Constructorul a anunțat și o aplicație pentru clienți, prin care aceștia vor putea urmări traseul mașinii de la momentul producției până la sosirea la dealer.

Pentru 2020, constructorul are o țintă de producție de peste 80.000 de mașini electrice în Europa, dintre care 60.000 de unități Kona EV.

Via Hyundai

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Pe acceasi linie de productie se fabrica si modelele HYUNDAI i30 precum și Tucson.

    Bateriile litiu-ion vor fi furnizate local din Europa, ceea ce este o veste excelenta intrucat este nevoie de mai multe fabrici de baterii electrice si pe Batranul Continent....

    BRAVOS HYUNDAI, incepi sa le (cam) dai lectii producatorilor auto "traditionali" din Europa, cu cele 80.000 unitati pe care intentionezi sa le vinzi anul acesta!

    Inaintea HYUNDAI nu este acum in Europa decat TESLA, ca volum de masini electrice comercializate (cu cele aproape 95.000 unitati Model 3 vandute in 2019) - anul acesta vor fi undeva peste 110.000-120.000 unitati Model 3!!!!

    O figura frumoasa va face si fratele de concern (KIA) cu al sau model electric e-Niro avand autonomia de 455 km WLTP care a inceput deja sa se comercializeze si in Romania!!!
    15 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru