Hyundai a publicat primele teasere cu viitorul i20 N: Hot Hatch-ul de clasă mică va avea 204 CP și cutie manuală cu șase trepte

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 07.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a publicat două imagini teaser cu viitorul i20 N. Modelul de performanță va fi echipat cu un motor turbo de 1.6 litri care dezvoltă 204 cai putere și 275 Nm. Resursele vor fi gestionate exclusiv de o cutie manuală cu șase trepte.

În urmă cu doar câteva zile, Hyundai a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul i20 N Line. Acum, producătorul asiatic readuce în prim-plan viitoarea versiune de performanță i20 N.

Noul Hot Hatch de clasă mică dezvoltat de Hyundai va fi prezentat în scurt timp, iar oficialii constructorului au publicat câteva imagini teaser cu viitorul model. Din punct de vedere estetic, noul i20 N va miza pe o serie de accesorii de caroserie ceva mai agresive. Asiaticii pregătesc spoilere noi, prize de aer mai mari, praguri laterale îmbunătățite, o aripă spate generoasă și un sistem de evacuare cu terminații noi. De asemenea, sistemul de frânare va fi și el îmbunătățit, etrierele urmând să poarte logo-ul diviziei de performanță.

Garda la sol a lui i20 N va fi mai mică decât cea a versiunilor normale, iar standard, modelul va fi echipat cu jante de 18 inch. În plus, accesoriile de exterior vor miza pe o serie de detalii de culoare roșie, în timp ce caroseria va fi disponibilă în nuanța Performance Blue cu plafon negru.

Pentru interior, asiaticii vor pregăti scaune sport, un volan nou și o serie de accesorii pe care deja le-am văzut pe i30 N facelift.

Oficialii Hyundai au menționat că i20 N va fi echipat cu un motor turbo pe benzină, însă nu au oferit și alte informații.

Cu toate acestea, câteva publicații internaționale au testat recent unul dintre prototipurile noului Hot Hatch și au detalii referitoare la propulsorul modelului de clasă mică.

Prototipul a fost echipat cu motorul turbo de 1.6 litri care dezvoltă 204 cai putere și 275 Nm. Resursele vor fi gestionate exclusiv de o cutie manuală cu șase trepte, iar diferențialul cu alunecare limitată va fi disponibil standard pe anumite piețe. Accelerația de la 0 la 100 km/h va avea loc în 6.7 secunde, iar viteza de top va fi de 230 km/h.

Noul Hyundai i20 N va fi disponibil în Europa începând cu primăvara anului viitor.

Via | Hyundai | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru