Hyundai confirmă noul Kona N: 280 CP și transmisie cu dublu ambreiaj

de Alexandru Monenciu
Joi, 08.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul asiatic a oferit mai multe detalii despre noul Kona N. SUV-ul de performanță ar urma să dispună de aproximativ 280 de cai putere și va fi echipat cu o transmisie automată DCT, special calibrată.

Hyundai este așteptat să lanseze în orice moment noul Kona N, versiunea de performanță a SUV-ului cu același nume. Pentru a mai îndulci așteptarea fanilor, constructorul asiatic a oferit acum câteva detalii tehnice despre motor și transmisie.

Așadar, știam deja că noul Kona N ar urma să fie echipat cu un motor de 2.0 litri turbo. Potrivit Hyundai, unitatea va dezvolta aproximativ 280 de cai putere, care vor fi disponibili (la fel și cuplul) la turații medii și mari.

Cel de la volan va avea la dispoziție sistemul N Grin Control cu cinci moduri de rulare: Normal, Eco, Sport, N și Custom. De asemenea, va exista și o funcție care împiedică mașina să înainteze atunci când este eliberată pedala de accelerație și transmisia este cuplată.

Că tot am pomenit de cutia de viteze, aceasta va fi una automată cu opt rapoarte și dublu ambreiaj. Pentru a pune în evidență resursele motorului, transmisia va fi calibrată special pentru acest model și va oferi schimbări rapide ale treptelor.

Comportamentul cutiei de viteze va putea fi modificat cu ajutorul unor funcții speciale N Grin Shift, N Power Shift și N Track Sense Shift.

Șoferul va putea schimba rapoartele și manual, cu ajutorul padelelor montate în spatele volanului sau de la selectorul transmisiei.

Transmisia N DCT va îmbina "senzația unei transmisii manuale secvențiale cu comoditatea unei cutii automate de viteze," după cum susțin cei de la Hyundai.

via Hyundai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru