Hyundai construieşte la Nurburgring un centru de testare a modelelor sale

de Bogdan Mirică
Miercuri, 16.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a anunţat că va investi 5.5 milioane de euro în construirea unui centru de testare a vehiculelor, ridicat chiar lângă circuitul de la Nurburgring.

Hyundai are în plan dezvoltarea unor modele croite special pentru publicul european. Pentru asta, Hyundai trebuie să vină în întâmpinarea cerinţelor clienţilor de pe Bătrânul Continent. Coreenii sunt conştienţi de asta şi au de gând să facă totul ca la carte.

Pentru a obţine o ţinută de drum cât mai bună pentru vehiculele sale, Hyundai a decis să construiască un centru de testare lângă faimusul circuit de la Nurburgring. Cu un spaţiu de 3050 de metri pătraţi, centrul are acces direct la ”Iadul Verde”.

Pentru finalizarea proiectului, demarat deja, Hyundai va investi 5.5 milioane de euro. Decizia de a avea un centru de testare lângă Nurburgring vine după ce coreenii au inaugurat şi un departament de cercetare şi dezvoltare la Russelsheim în urmă cu câţiva ani.

Aici au fost deja dezvoltate modele extrem de importante pentru piaţa din Europa: i30, ix35 şi i40. În continuare, centrul din Russelsheim va folosi informaţiile obţinute pe circuitul de la Nurburgring pentru a dezvolta o ţinută de drum în conformitate cu dorinţele europenilor.

Anul acesta, Hyundai a vândut 444.000 de maşini pe Bătrânul Continent.

Dintre acestea, 95% au fost desenate, dezvoltate şi testate în Europa.

via newspress (înreg.)

Comentarii (6)

  • Faptul ca o companie coreana care pana in urma cu cativa ani era echivalentul sintagmei low-cost, a ajuns sa construiasa masini in Europa si centre de testare in patria marilor producatori de masini, spune totul despre determinarea si vointa acestui popor. Cu alte cuvinte, companiile europene nu mai stiu prin ce tari mai sarace sa-si mute afacerile, si la caror furnizori de mana a III a sa le incredinteze contractele de componente si accesorii de dragul reducerii costurilor, iar baietii astia fac centre de testare la ei acasa!

    Bravo Hyundai!
    24 8
  • Adevarul ca 5.5 milioane euro pt un centru de testare e o suma colosala, pai sa faci o fabrica si-n tari sarace ai nevoie de un miliard cel putin, pana una alta coreenii asambleaza si prin Cehia niste modele, dc acolo si nu in Germania? Pt costuri cumva? Felicitari coreenilor pt c-au urcat f mult in ultimii ani, dar sa fii entuziasmat pt "aroganta" de a face un centru de cateva milioane inseamna sa exagerezi f mult.
    10 5
  • primele 3 grupuri auto din europa, vag psa si cine stie care e al 3-lea :)) daca se enerveaza si dau o treapta inferioara cu niste reduceri micute scot alea 5,5 milioane in 2 saptamani maxim, deci despre ce vorbim? trebuie sa fi posesor de kia ceed 1.4 benzina si cuplu la 1 milion de turatii cum sunt motoarele astea de la kia ca sa crezi ca ceea ce au realizat astia e ceva nemaipomenit, serios acuma, putina decenta si o doza mai mare de realism.
    9 6
  • este forba doar de 3050 metri patrati, cu siguranta n-o sa fie cel mai bun centru de testare al lor. marele avantaj este ca au deschidere directa la circut ca sa poata testa masinile(care vor fi aduse cu camionul) fara a le mai plimba pe strazi, pana la circuit.
    10 0
  • Iar s-au oparit VAGarii! In primul rand aia de vorbeau de 55000000 de iepuroi ca de bani de semninte tre sa citeasca mai atent. Suma asta va fi investitA pentru finalizare proiectului. Asta nu ineamna ca la asta se rezuma investitia. Si anonimului ala cu miros de TDI care-i priveste dispretuitor pe aia care au ales alte masini ii transmit sanatate ii spun ca la una dintre marile expozitii auto seful mare de VW si-a certat oamenii ca nu stiu ce componenta de la un Hyundai este de o calitate net superioara decat cele de pe orice masina VAG. Cat despre masina pe care o conduc... Hm. E una dintre sutele pe care cu pocnitoarea lui nu o poate prinde din urma.
    9 9
  • @Misha:nu se referea la calitate seful VW ci la ergonomicitate!Chiar sa spui ca Hyundai e mai bun inseamna ca esti f. subiectiv,probabil ai Hyundai,ori esti pe langa problema.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru