Hyundai cumpără compania producătoare de roboți Boston Dynamics

de Alexandru Monenciu
Marti, 22.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Gigantul coreean Hyundai Motor a cumpărat compania producătoare de roboți Boston Dynamics. Aceasta a fost evaluată la 1.1 miliarde de dolari.

În 1992, compania de robotică Boston Dynamics s-a desprins din celebra universitate MIT (Massachusetts Institute of Technology). De atunci a realizat diverse studii și proiecte pentru armata Statelor Unite, printre altele.

În perioada 2013 - 2017, Boston Dynamics a fost deținută de Google, iar mai apoi a fost achiziționată de SoftBank pentru o sumă necunoscută. Anul trecut, compania a lansat robotul Spot (asemănător unui câine) care putea fi achiziționat de oricine pentru suma de 75.000 de dolari.

Acum, gigantul sud-coreean Hyundai Motor a finalizat preluarea Boston Dynamics. Compania asiatică deține 80%, în timp ce SoftBank a păstrat restul de 20%.

Hyundai intenționează să devină un jucător important pe piața soluțiilor de mobilitate inteligentă, iar această ultimă achiziție este încă un pas în această direcție. În ultima perioadă, Hyundai a investit de asemenea în tehnologii de condus autonom, inteligență artificială și în uzine "smart".

Odată cu preluarea Boston Dynamics, Hyundai a anunțat că robotica va reprezenta 20% din viitoarele afaceri ale companiei.

via Hyundai

Comentarii (4)

  • dati si voi o cautare pe google si vedeti ce produce hyundai heavy industries. alea masinarii, nu alea care ni le vand noua gen kona electric.
    5 3
  • @nsrei
    Una-i una, alta-i alta. Nu zice nicăieri despre hyundai heavy industries, care nu are nicio legătură cu industria auto, fiind constructor naval, ci despre Hyundai Motor.
    1 1
  • Stai linistit ds,
    nsrei troleaza si vrea sa starneasca galceava si aici.
    Kona e chiar o masina buna pe nisa ei. Peste medie.
    3 1
  • hyundai mai fac si niste utilaje grele de constructii...plus utilaje green energy
    sunt mari de tot
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru