Hyundai Ioniq 5 este Mașina Anului 2022 în lume

de Tiberiu Safta
Joi, 14.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai Ioniq 5 a fost desemnat câștigătorul premiului Mașina Anului 2022 în lume. Printre finaliști se află Ford Mustang Mach-E și Kia EV6. Cel din urmă model a câștigat titlul Mașina Anului 2022 în Europa, în luna martie.

Modelul electric Hyundai Ioniq 5 a câștigat, oficial, titlul Mașina Anului 2022 în lume. Concursul s-a desfășurat în cadrul Salonului Auto de la New York, iar juriul a fost format din 102 jurnaliști din 33 de țări. Alături de Ioniq 5, au terminat pe podium Ford Mustang Mach-E și Kia EV6, ele fiind, la rândul lor, modele electrice.

Pe lângă asta, Hyundai Ioniq 5 a mai câștigat la categoria Mașina Electrică a Anului și premiul World Car Design. În cadrul primei categorii, rivalii lui Ioniq 5 au fost Audi E-Tron GT și Mercedes-Benz EQS. La categoria World Car Design, ceilalți finaliști au fost Audi E-Tron GT și Kia EV6. Cel din urmă model a fost desemnat câștigătorul premiului Mașina Anului 2022 în Europa, în luna martie. Cele două modele coreene sunt bazate pe aceeași platformă, E-GMP.

În cadrul concursului au mai existat și alți câștigători ai unor categorii secundare. Mercedes-Benz EQS a fost numit World Luxury Car, Audi E-Tron GT a fost desemnat World Performance Car, iar Toyota Yaris Cross a fost numit World Urban Car.

via World Car of the Year

Comentarii (1)

  • In realitate e mai frumoasa!!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru