Hyundai Ioniq 5 N: versiunea de performanță va debuta la Festivalul de Viteză de la Goodwood

de Tiberiu Safta
Vineri, 21.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a confirmat oficial data lansării noului Ioniq 5 N, versiunea de performanță a modelului electric. Noua versiune va fi prezentată oficial în cadrul Festivalului de Viteză de la Goodwood din Marea Britanie, eveniment programat în perioada 13-16 iulie.

După o lungă perioadă de zvonuri și speculații, Hyundai Ioniq 5 N, viitorul hot hatch electric al mărcii sud-coreene, va fi dezvăluit în vara acestui an. Mai exact, noul model va debuta în cadrul Festivalului de Viteză de la Goodwood din Marea Britanie, care are loc în perioada 13-16 iulie.

Astfel, primul hot hatch electric al mărcii va primi două motoare electrice capabile să livreze undeva în jur de 600 de cai putere. Evident, fiind o configurație cu două motoare, Ioniq 5 N va beneficia și de tracțiune integrală.

Alături de un propulsor mai puternic, viitorul hot hatch electric va primi și un dispozitiv prin care pot fi simulate trepte de viteză și care pot fi schimbate de către șofer. Dispozitivul, botezat Virtual Grin Shift, va imita cutia cu dublu ambreiaj a hot hatch-ului cu motor termic i30 N. Iar asta nu e tot, deoarece viitorul Ioniq 5 N va avea și dispozitivul N Sound Plus, care va reda sunetul unui motor termic în habitaclu.

Noul model va avea și drift mode pentru derapaje controlate, iar alte echipamente specifice lui Ioniq 5 N includ: o suspensie mai rigidă, jante de 21 de inch încălțate în anvelope Pirelli, diferențial cu blocare limitată acționat electric, o caroserie mai rigidă și chiar un ștergător pentru lunetă.

Ultima dotare își va face apariția și la versiunea obișnuită a lui Ioniq 5 mai târziu în acest an.

Așa cum spuneam, noul Hyundai Ioniq 5 N va fi dezvăluit în iulie, în cadrul Festivalului de Viteză de la Goodwood.

via Hyundai

Comentarii (1)

  • Hyundai Kia, băieţi / fete serioşi / serioase !

    Bravo!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru