Hyundai ix35 primeşte o actualizare tehnică subtilă şi lumini de zi cu LED-uri

de Sebastian Toma
Vineri, 06.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Gama Hyundai ix35 va primi o actualizare odată cu generaţia 2014. Aceasta include un plus de putere pentru motorul pe benzină de 2.0 litri în versiunea de top, blocuri optice noi şi sistemul Flex Steer.

Esential 166 CP dezvoltă cel mai puternic motor pe benzină din gama Hyundai ix35.
Hyundai ix35, SUV-ul compact al mărcii din Coreea de Sud, a primit o actualizare la nivel de motorizări pentru generaţia 2014. Vârful gamei, echipat cu un motor 2.0 benzină are acum 3 CP şi 9 Nm în plus graţie modificărilor aplicate propulsorului respectiv, în timp ce motorizările diesel livrează un maxim de 184 CP. Graţie sistemului de distribuţie variabilă reconfigurat şi a sistemului de injecţie directă, motorul livrează 166 Cp şi 205 Nm. Unitatea aspirată este capabilă să propulseze modelul asiatic până la o viteză maximă de 196 km/h faţă de cei 184 km/h ai versiunii anterioare.

O altă schimbare adusă lui ix35 odată cu generaţia 2014 a modelului este introducerea sistemului Flex Steer. Acesta include comutatorul montat pe volan pentru a permite trei niveruir diferite de asistare a direcţiei. Sistemul ESP a fost reconfigurat şi integrează şi un modul care se activează la cuplarea unei remorci şi oferă un plus de siguranţă la remorcare.

La nivel estetic, modelul are blocuri optice cu lumini de zi cu LED-uri în standard, iar versiunile de top vor beneficia de faruri bi-xenon. Nivelurile de echipare medii vor avea respectiva dotare disponibilă în lista de opţionale.

Urmareste Automarket
Reprezentanţii Hyundai spun că au fost operate modificări şi în rândul propulsoarelor diesel, care au o supapă EGR reconfigurată, care ajută la reducerea emisiilor de CO2 faţă de verisiunile anterioare. La fel ca şi până acum, Hyundai oferă noul ix35 atât în versiuni cu tracţiune faţă, cât şi în versiuni cu tracţiune integrală.
În funcţie de motorizarea şi configuraţia aleasă, clienţii pot să opteze fie pentru o transmisie manuală, fie pentru o transmisie automată. Lansarea pe piaţă a generaţiei 2014 a lui Hyundai ix35 va avea loc în a doua jumătate a lunii septembrie.

Via Auto-presse.de | Hyundai

Comentarii (3)

  • Faina motorizarea de 184, pacat ca se cam pierde din putere pana ajunge la roata...
    16 2
  • AS Prefera Tiguan in locul acestui Coreean.
    5 11
  • feiscucu
    Asta-i facelift?! Seriooos? Unde-s carcotasii care spuneau ca n-au schimbat nimic la Duster? Aloo, Duster e o masina de buget f capabila, pe cand coreeana asta ajunge si la 30.000 euro !!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru