Hyundai: modelele de performanță N vor primi jante din fibră de carbon

de Tiberiu Safta
Joi, 27.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a anunțat că modelele sale de performanță N urmează să primească jante confecționate parțial din fibră de carbon. Noile jante vor cântări mai puțin pentru a reduce din greutatea modelelor, iar acestea vor avea dimensiuni până la 25 de inch.

În încercarea de a reduce din greutatea mașinilor sale de performanță, Hyundai a stabilit un parteneriat nou cu un producător de jante din Marea Britanie. Scopul principal este acela de a oferi jante confecționate parțial din fibră de carbon pentru toate modelele de performanță N ale constructorului asiatic.

Noile jante vor fi produse de Dymag în colaborare cu firma producătoare de fibră de carbon Hankuk Carbon. Acestea vor avea marginile confecționate din fibră de carbon, iar bucata centrală va fi realizată dintr-un metal forjat. Prin comparație cu jantele de aliaj, noile roți sunt cu până la 50% mai ușoare în greutate.

Chiar și așa, noile jante sunt mai rigide și mai durabile, ceea ce ar trebui să ducă la performanțe mai bune pentru modelele Hyundai N. Primul model care va primi aceste jante noi este noul Ioniq 5 N. Un prototip de 21 de inch al acestor jante a fost prezentat în cadrul Festivalului de Viteză de la Goodwood din Marea Britanie.

Producătorul de jante va oferi dimensiuni cuprinse între 18 și 23 de inch, iar de la sfârșitul anului va oferi și jante de 24 și chiar de 25 de inch.

via Hyundai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru