Hyundai nu renunță la hidrogen. Teaser cu un nou concept echipat cu sistem de propulsie electric cu pile de combustie

de Alexandru Monenciu
Vineri, 27.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul asiatic a publicat o imagine teaser cu conceptul unui vehicul de performanță echipat cu sistem de propulsie cu pile de combustie. Totodată, Hyundai va organiza în 7 septembrie un eveniment online denumit Hydrogen Wave.

În ciuda afinitității industriei pentru mașinile electrice echipate cu baterii, Hyundai se numără printre constructorii care au continuat să investească în sistemele de propulsie pe bază de hidrogen.

Momentan, producătorul sud coreean are în ofertă trei astfel de vehicule: SUV-ul Nexo, autobuzul Elec City FCEV și camionul XCIENT FCEV.

În 7 septembrie, Hyundai va organiza un eveniment online, denumit Hydrogen Wave, în cadrul căruia va vorbi despre viitorul sistemelor de propulsie cu pile de combustie. Totodată, asiaticii vor prezenta o serie de tehnologii noi bazate pe utilizarea hidrogenului.

Mai mult, producătorul asiatic a publicat și o imagine teaser cu conceptul unui vehicul de performanță echipat cu sistem de propulsie alimentat cu hidrogen.

Din păcate, Hyundai nu a oferit informații suplimentare despre acest prototip, astfel că este greu de spus dacă va rămâne doar un concept sau va evolua într-un model de serie.

via Hyundai

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Singurul loc din lume unde se produce oxigen verde este o insulă scoțiană care are exces de energie, eoliană în special, dar au şi tidal, valuri, experimentale.

    Dar până să ajungă situaţia la nivel global mai trec 20-50-100 de ani.

    https://youtu.be/8UmsfXWzvEA
    3 10
  • Edikkk
    hidrogen*
    2 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru