Hyundai: “Prețurile mașinilor electrice vor începe să stagneze până în 2020”

de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Joi, 14.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai estimează că prețurile mașinilor electrice vor începe să stagneze în următorii 3 ani, datorită costurilor cu materia primă care vor rămâne la un nivel stabil.

Mașinile electrice și cele hibride au devenit mai accesibile în ultimii ani, în special datorită costurilor de producție pentru baterii care au scăzut constant. 

Situația ar urma să se stabilizeze, iar prețurile pentru mașinile “prietenoase cu mediul” să stagneze, potrivit estimărilor făcute de coreenii de la Hyundai.

“Niciun element nu arată că prețurile ar putea să crească. Până acum, prețurile pentru bateriile au coborât rapid, dar ritmul se va modera semnificativ sau chiar vom avea o stagnare până în 2020”, a spus vicepreședintele Hyundai Motor, Lee Ki-sang.

Prețurile bateriilor au scăzut în ultimii ani, iar apetitul producătorilor auto pentru construcția de mașini electrice este în continuă creștere, fapt ce se resimte și la nivelul cererii ridicate pentru materii prime precum cobalt, litiu sau alte minerale.

Via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru