Hyundai renunță la modelul Ioniq în vara acestui an

de Tiberiu Safta
Marti, 07.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a anunțat că va opri producția modelului Ioniq în luna iulie a acestui an. Modelul a fost lansat în 2016 și a fost unul dintre primele modele oferite cu trei tipuri diferite de propulsoare electrificate: hibrid convențional, hibrid cu încărcare la priză și electric.

Constructorul sud-coreean a lansat modelul Ioniq în 2016. Versiunea de serie a fost precedată de conceptul Hyundai i-oniq, prezentat în 2012. Modelul este remarcat de către Hyundai ca fiind primul model din lume oferit cu trei tipuri diferite de propulsoare electrificate. Astfel, Hyundai Ioniq putea fi oferit cu un motor hibrid convențional, un hibrid cu încărcare la priză sau cu un propulsor pur electric.

Ambele versiuni hibride dispun de un motor termic de 1.6 litri cuplat la un motor electric, iar împreună, ansamblul dezvoltă 141 de cai putere. Versiunea PHEV este echipată cu o baterie de 8.9 kWh, ceea ce oferă o autonomie electrică de 47 de kilometri.

Versiunea electrică dezvoltă 136 de cai putere, iar propulsorul este alimentat de o baterie de 40.4 kWh. Asta înseamnă o autonomie de 311 kilometri în regim WLTP.

Hyundai a precizat că nu va exista un succesor direct pentru Ioniq, însă, cel mai probabil, înlocuitorul său efectiv va fi viitorul model Ioniq 6.

Acesta din urmă va fi lansat spre sfârșitul acestui an.

via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru