Hyundai și Kia ar putea lansa SUV-uri de oraș în Europa: modelele ar urma să fie poziționate sub Kona și Stonic

de Daniel Popescu
Sambata, 26.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai și Kia intenționează să lanseze SUV-uri de oraș pe piețele din Europa. Cele două modele ar urma să fie poziționate în gamă sub Hyundai Kona și, respectiv, Kia Stonic.

Popularitatea SUV-urilor determină constructorii din Europa să se gândească inclusiv la lansarea unor SUV-uri de oraș dedicate persoanelor care își petrec cea mai mare parte a timpului în zone metropolitane.

Hyundai și Kia sunt printre constructorii care analizează astfel de planuri, însă o decizie finală nu a fost încă luată. "Luăm în calcul lansarea unui SUV mai mic decât Stonic, dar nu există un plan concret. Un astfel de vehicul are sens și mi-ar plăcea să îl avem în gamă", a declarat Emilio Herrera, COO-ul Kia Europa, pentru publicația Automotive News.

O opinie similară au și partenerii de grup de la Hyundai, care au adăugat însă că un astfel de model nu ar fi oferit împreună cu un sistem de tracțiune integrală. "Nimeni nu are nevoie de sistem 4x4 în acest segment", a precizat Thomas Schmid, COO-ul Hyundai pentru piața europeană.

O altă variantă care este luată în calcul de cei doi constructori este dezvoltarea unor versiuni cu gardă la sol mai înaltă pentru modelele de oraș pe care aceștia le au deja în gamă, și anume Hyundai i10 și Kia Picanto.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Da, asteptam cu interes sa faca si Renault un SUV bazat pe Twizy... SUV mini, de oras, fara 4x4?!? Ori sunt eu depasit (cam devreme la 18 ani), ori industria auto a luat-o razna... Dar de, daca e cerere...
    14 4
  • mda, multi vor 4x4 dar 99% nu-l vor folosi vreodata. Pe de alta parte termenul de SUV este excesiv si impropriu folosit de catre constructori in speranta (reala si vizibila si cu rezultate ca (virgula) clientul va pune botu' auzind de asa ceva.

    in concluzie, coreeni vor lansa niste cross-overe (denumite SUV-uri urbane pentru motivele expuse mai sus) si toata lumea va fi multumita

    ...pentru ca SUV
    4 2
  • mircea badea
    pe cand pick-up de oras? cu doar 2-3 poti bloca o intersectie..

    iar in loc de moto transalp sa scoata transcentral, sa poti urca scarile la mall cu ea.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru