Hyundai va schimba numele modelelor sale: "Gama i nu a avut succes în Europa şi Statele Unite"

de Daniel Popescu
Joi, 14.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a decis să renunţe la seria de modele i din cauza vânzărilor modeste din Europa şi Statele Unite, astfel că viitoarele generaţii vor primi nume complet noi, la fel ca în cazul SUV-urilor.

Cu excepţia SUV-urilor, Hyundai şi-a construit întreaga strategie pentru modelele sale pe baza seriei iXX, prin care segmentul de piaţă este uşor de identificat: Hyundai i10 este o maşină mică de oraş, i20 este un model subcompact, i30 apare în segmentul compactelor, în timp ce i40 este o maşină de clasă medie.

Această politică nu a avut însă un succes major pe pieţele principale din Europa şi Statele Unite, iar constructorul sud-coreean a decis să renunţe la această denumire.

Urmareste Automarket
"Seria i nu va mai fi adoptată la nivel global.
Nu a avut succes în Europa, iar americanilor nu le place. Acestea sunt pieţele majore care dictează piaţa, aşa că la nivel global este puţin probabil că seria i să supravieţuiască"
, spune Scott Grant, Chief Operating Officer al filialei australiene a Hyundai.

Viitoarea generaţie a compactei i30 va fi probabil ultima care va purta acest nume. Aceasta va fi lansată cu ocazia Salonului Auto de la Paris de la sfârşitul lunii septembrie.

Pentru moment nu este clar ce nume vor purta modelele Hyundai în viitor, însă cel mai probabil va fi vorba despre nume proprii. Sud-coreenii folosesc în prezent nume proprii pentru SUV-uri, aşa cum este cazul lui Tucson, Santa Fe sau Grand Santa Fe.

Via GoAuto

Comentarii (5)

  • :)))))))))) adica n-au vanzari din cauza numelui ?
    Daca o sa le denumeasca pe toate TDI o sa se vanda ca painea calda. =))
    29 6
  • Dau vina pe nume, nu pe politica de preturi,care sunt in fruntea clasamentuli,sau chiar pe primul loc ca pret la diferite clase...Service,deasemenea scump.
    17 4
  • Era de asteptat. Chinezismele nu prea se practica la americani si europeni.
    9 14
  • Hmmmm... Mie mi se pare ca in spatele acestui anunt se ascunde ambitia si determinarea unui producator iaflat in plina dezvoltare. Coreenii chiar au vandut in Europa. Probabil ca nu au vandut cat au vrut ei, insa masinilor sunt un real progres.

    @Florian Anghelescu

    https://www.youtube.com/watch?v=YpPNVSQmR5c
    7 3
  • @Mishazaitev

    Nu prea am inteles ce masura Martin, probabil ii s-a parut ceva neregula.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru