Hyundai: „Vrem ca 90% din gama noastră pentru Europa să fie produsă tot pe Bătrânul Continent”

de Bogdan Mirică
Luni, 10.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai are planuri mari pentru gama sa europeană. pentru a se apropia tot mai mult de public, coreenii susţin că 90% din produsele vândute în Europa vor fi produse tot pe continent.

Hyundai a înţeles că pentru a cuceri publicul european are nevoie de o strategie orientată după nevoile speciale ale pieţei de pe Bătrânul Continent. Motiv pentru care îşi redistribuie producţia modelelor vândute în Europa. Intenţia coreenilor este aceea de a face din Hyundai un brand european, cu o gamă produsă în proporţie de 90% în Europa.

Procentul va fi atins odată cu noua generaţie i10, programată să debuteze în a doua jumătate a acestui an. Producţia modelului de segment mini va fi mutată din India în Turcia. Excepţie vor face doar unităţile i10, destinate pieţelor din Irlanda şi Regatul Unit, unde reglementările presupun modele cu volan pe dreapta, la fel ca în India.

În prezent, Hyundai reuşeşte ca doar unul din zece exemplare vândute să fie produs în Coreea de Sud. Majoritatea maşinilor care ajung în Europa iau naştere la uzina Nosovice din Cehia, foarte aproape de fabrica vecinilor slovaci, situată la Zilina.

Suntem mândri că am reuşit să menţinem un ritm de funcţionare de 100% pentru fabricile noastre în condiţiile în care piaţa europeană este slabă şi neprofitabilă.

Allan Rushforth
Şeful operaţiunilor Hyundai Europa şi vice-preşedinte al companiei
La Nosovice sunt produse transmisii atât pentru Hyundai, cât şi pentru Kia, în vreme ce la Zilina iau naştere motoarele.
Maşinile produse în cadrul celor două fabrici au aceeaşi platformă. Nosovice dă naştere modelelor i30, ix20 şi ix35 şi are o capacitate de asamblare de 300.000 de maşini pe an.

Allan Rushforth, şeful operaţiunilor Hyundai Europa şi vice-preşedinte al companiei, a declarat: „Suntem mândri că am reuşit să menţinem un ritm de funcţionare de 100% pentru fabricile noastre în condiţiile în care piaţa europeană este slabă şi neprofitabilă. Până în prezent, volumele noastre de vânzări s-au depreciat cu 5%, dar cota de piaţă a urcat uşor.”

via carscoops

Comentarii (2)

  • joegiorgica
    facuta la cehi.....si totusi se bate sau chiar depaseste,,,,wv,,,,ca pret,,,la aceeasi clasa!,,,,,kia la fel,,,vine tare cu pretul in "sus"!
    2 2
  • Catalin
    a aparut pretul pentru Cee'd GT : 20 600 Euro / promotie 19 600; EAT THIS ! !
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru