Ian Callum, directorul departamentului de design Jaguar, părăsește compania: scoțianul a fost alături de producătorul britanic timp de 20 de ani

de Cornel Șocariciu
Marti, 04.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ian Callum, directorul de design Jaguar, a decis că este momentul să părăsească producătorul britanic și să descopere noi proiecte. Scoțianul s-a aflat alături de Jaguar timp de 20 de ani.

Ian Callum a pășit pentru prima dată alături de familia Jaguar în 1999. De-a lungul anilor, designerul scoțian a reușit să schimbe filozofia din cadrul companiei britanice și să aducă pe piață o serie de modele cu adevărat spectaculoase.

F-Type, XE, XF, XJ și SUV-ul I-Pace sunt doar câteva dintre modelele care s-au născut sub atenta îndrumare a designerului scoțian. Acum, Ian Callum a anunțat că părăsește compania britanică, iar începând cu 1 iulie, postul de director al departamentului de design Jaguar va fi preluat de Julian Thomson.

"Am avut o carieră impresionantă în cadrul Jaguar, iar una dintre cele mai importante realizări o reprezintă lansarea lui XF. În acel moment, Jaguar a trecut de la designul tradițional la unul contemporan. Să desenez F-Type a fost un vis devenit realitate, iar cu I-Pace am reușit să dezvoltăm un produs nou care să schimbe mentalitatea publicului cu privire la brand-ul Jaguar", a declarat Ian Callum.

Julian Thomson este un alt "veteran" în cadrul Jaguar.

Acesta s-a aflat în birourile constructorului britanic începând cu anul 2000. De atunci și până astăzi, Thomson a fost cel care a coordonat echipele de design care au proiectat conceptele Jaguar.

"Ian Callum a dezvoltat noua filozofie de design Jaguar, iar portofoliul companiei s-a transformat complet în cei 20 de ani de activitate ai acestuia", a declarat Ralf Speth, CEO-ul Jaguar Land Rover.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru