Ideile lui Elon Musk: “Putem să reconstruim rețeaua electrică din Puerto Rico cu baterii și panouri Tesla”

de Petre Barac, Foto: AFP
Vineri, 06.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Elon Musk propune ca Tesla să reconstruiască întreaga rețea electrică din Puerto Rico cu ajutorul bateriilor și panourilor solare furnizate de compania sa.

După ce statul american Puerto Rico a fost lovit de două uragane în doar câteva săptămâni, alături de alte insule din Caraibe, cele mai multe rețele electrice din regiune au fost distruse. Imediat după acele incidente, Tesla a livrat mai multe baterii Powerwall care să-i ajute pe locuitori să aibă curent electric.

Acum, Elon Musk susține că Tesla poate să construiască de la zero o rețea electrică pentru Puerto Rico, folosind baterii electrice și panouri solare la o scară mai mare.  

“Echipa Tesla a mai făcut acest lucru pentru alte insule mai mici, dar nu există o limită de scalabilitate, așa că putem să o facem și pentru Puerto Rico. Această decizie este în mâinile guvernului și, cel mai important, în mâinile locuitorilor din Puerto Rico”, a scris Elon Musk pe Twitter.

Guvernatorul portorican a răspuns prompt și s-a arătat dispus să se așeze la masa discuțiilor cu șeful Tesla. Potrivit publicației Electrek, costul instalării unei baterii Powerwall în acele insule menționate mai sus este foarte mare: 12.000 de dolari, întrucât electricienii sunt greu de găsit acum în acele zone.

Tesla scrie pe site-ul său că o “instalare standard” costă între 800 și 2.000 de dolari, iar bateria Powerwall are un preț de 6.200 de dolari.

Via Electrek

Comentarii (1)

  • si in caz de uragane le baga sub pamant?
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru