Imagine nouă cu Aston Martin DBX S, „cel mai puternic SUV de lux din lume”

de Tiberiu Safta
Marti, 25.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul britanic de mașini sport a publicat o nouă imagine teaser cu modelul DBX S. Versiunea de performanță a lui DBX promite să fie „cel mai rapid SUV de lux din lume”.

Aston Martin pregătește o versiune mai puternică a SUV-ului său, DBX. Deși nu a fost confirmat oficial încă, numele noului model ar putea fi DBX S, iar constructorul britanic a catalogat mașina drept „cel mai rapid SUV de lux din lume”.

După un teaser dezvăluit recent, constructorul de la Gaydon a oferit acum o nouă imagine cu silueta viitorului model. Din ceea ce se poate observa, jantele sunt de dimensiuni mari, cu cinci spițe duble, avem o bară față nouă, cu prize de aer și lumini de zi diferite față de un DBX standard.

De asemenea, sub bara față este montat și un splitter, iar partea din spate este completată cu un eleron nou și cu o bară spate redesenată, care încorporează și un difuzor.

Versiunea standard a lui DBX oferă un motor twin-turbo V8, de 4.0 litri, care dezvoltă 542 de cai putere, preluat de la Mercedes-AMG. În continuare Aston Martin nu a oferit detalii despre motorul de sub capota lui DBX S, însă este posibil ca acesta să fie o variantă mai puternică a propulsorului V8.

Noua versiune de performanță DBX va concura cu alte SUV-uri puternice, precum Bentley Bentayga Speed, Rolls-Royce Cullinan Black Badge, Lamborghini Urus și Maserati Levante Trofeo. Cele două modele de la Bentley și Rolls-Royce au motoare cu 12 cilindri (W12 pentru Bentley, respectiv V12 pentru Rolls-Royce), iar modelele Maserati și Lamborghini sunt propulsate de motoare V8.

Modelul de performanță bazat pe Aston Martin DBX va fi dezvăluit oficial în 1 februarie.

via Carscoops

Comentarii (3)

  • Aston Martin Suv,cat de oribila a devenit lumea auto!
    6 1
  • Edikkk
    Mă bufneşte râsul.... Mai bagă 2 cilindri, mai treci de la 3 litri la 4 litri şi gata "inovaţia"


    Maşină uzată moral din epoca bunicului Ford T
    2 10
  • Mircea Badea
    cea mai puternica manelarie! sa faci santuri in jurul stanii...
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru