Imagine nouă cu viitorul prototip Lamborghini care va concura la Le Mans. Motor V8 bi-turbo hibrid

de Tiberiu Safta
Marti, 20.09.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a publicat o imagine sugestivă nouă cu viitorul său prototip care va concura la Le Mans. Debutul competitiv va avea loc în 2024, iar noua mașină de concurs va fi propulsată de un motor V8 twin-turbo hibrid.

În 2024 Lamborghini va concura la Le Mans pentru prima dată în categoria Hypercar. Am văzut, mai devreme în acest an, o primă schiță cu viitoarea mașină de concurs. Acum, constructorul italian a publicat o imagine nouă cu viitorul hypercar de curse și a dezvăluit și o serie de detalii tehnice.

Printre ele se află și motorul. Viitorul prototip Le Mans va avea un propulsor V8 electrificat, twin-turbo. Așa cum prevede regulamentul FIA, motorul va dezvolta 680 de cai putere. Acesta va fi cuplat la o cutie de viteze semi-automată cu 7 trepte, care va fi construită și furnizată de Xtrac.

Sistemul hibrid va fi alimentat cu ajutorul unui acumulator dezvoltat de Williams Advanced Engineering, iar prototipul de curse va beneficia de un generator MGU dezvoltat de Bosch.

Viitoarea mașină de curse Lamborghini va avea o greutate minimă de 1030 de kilograme, fără șofer și lichide, așa cum prevede regulamentul tehnic. Șasiul va fi creat de compania franceză Ligier, un nume care a concurat în Formula 1 între 1976 și 1996 și care construiește șasiuri pentru cursele de anduranță.

Noul prototip hibrid Lamborghini va concura la Le Mans și în cadrul Campionatului Mondial de Anduranță începând din 2024.

via Lamborghini

Comentarii (1)

  • si cu acest artyicol ati raspuns la intrebarea dintr-un articol anterior, si anume: ce motor va avea urmasul lui huracan?
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru