Lamborghini va concura la Le Mans din 2024 cu un prototip electrificat

de Tiberiu Safta
Miercuri, 18.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a anunțat, oficial, că va concura în Campionatul Mondial de Anduranță (WEC) începând din 2024. Cu această ocazie, constructorul italian ne-a oferit o imagine teaser cu viitoarea sa mașină de curse, care va avea un propulsor hibrid și va fi construit conform regulamentului LMDh.

Campionatul Mondial de Anduranță va avea o echipă de uzină nouă din sezonul 2024, după ce Lamborghini a anunțat că va concura în această serie. Constructorul italian va concura la categoria de top Hypercar, iar mașina lor de curse va fi construită conform regulamentului LMDh. Cu această ocazie, constructorul italian a oferit o imagine teaser cu viitorul prototip de concurs.

Seria curselor de anduranță, care include și faimoasa cursă de 24 de ore de la Le Mans, a adoptat noua clasă Hypercar în 2021. În prezent, doar trei echipe concurează în acestă clasă: Toyota, Alpine și Glickenhaus. Însă, în 2023 și 2024 își vor face apariția Lamborghini, BMW, Porsche, Peugeot, Ferrari și chiar Cadillac.

Noul regulament LMDh va permite echipelor să concureze atât în WEC, cât și în campionatul IMSA Sports Car Championship din Statele Unite. În calendarul acelui campionat sunt incluse și curse faimoase ca cea de 24 de ore de la Daytona și cursa de 12 ore de la Sebring.

via Lamborghini

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru