Imagini cu Hyundai Ioniq 5 de performanță: mod dedicat pentru drift

de Alexandru Monenciu
Joi, 30.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul asiatic de automobile a publicat o serie de imagini cu viitorul model electric de performanță Ioniq 5 N. Acestea au fost realizate în timpul testelor în condiții de iarnă.

Divizia de performanță N de la Hyundai își folosește toată expertiza acumulată de-a lungul anilor, în sporturile cu motor, pentru a dezvolta o versiune de performanță a modelului cu zero emisii Ioniq 5.

Numele său va fi Ioniq 5 N, iar debutul este programat pentru luna iulie a acestui an.

Până atunci, însă, viitorul Hyundai Ioniq 5 N este testat în condiții de iarnă, în Suedia, în apropiere de Cercul Polar. Aici au fost realizate și imaginile alăturate.

Viitorul Ioniq 5 N va fi primul model de serie, al diviziei N, care să fie echipat cu tracțiune integrală. Așadar, vorbim despre prezența a două motoare electrice.

Mai mult, reprezentanții companiei vorbesc despre așa numitul N Drift Optimizer sau, cu alte cuvinte, un buton care îi va permite celui de la volan să facă derapaje controlate. Modelul de performanță va fi echipat și cu un e-LSD (diferențial electronic, cu alunecare limitată).

Din păcate, Hyundai nu oferă mai multe detalii tehnice despre viitorul Ioniq 5 N.

Cum spuneam, debutul este programat pentru luna iulie 2023.

via Hyundai

Comentarii (1)

  • Ramane, dupa umila mea parere, cea mai misto electrica de pe piata. Nu e frumoasa. E cool, e misto, e alt film, diferita de tot ce exista pe piata la ora asta, si nu ma refer numai la electrice. Daca ar fi sa-mi iau electrica, nici nu m-as uita la altceva. Si da, stiu ca acum Tesla Model 3 e la ~acelasi pret. Nu conteaza, asta e mai misto.

    Bravo Hyundai! Un mare bravo! Daca as fi sef la Hyundai, as tine masina asta in gama cu acelasi design cel putin 10 ani, sau mai bine pe perioada nedefinita. This one will never get old. Peste 10 ani daca o sa conduci una de-asta o sa fie la fel de fresh.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru