Imagini noi cu interiorul lui Volkswagen ID. Buzz. Materiale ecologice și elemente de la clasicul T1

de Tiberiu Safta
Luni, 07.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a publicat primele imagini cu interiorul viitorului model electric ID. Buzz. Constructorul german a oferit și câteva detalii despre interiorul noului model, concfecționat din materiale ecologice și cu elemente preluate chiar de la clasicul T1.

Cu mai puțin de două zile rămase până la dezvăluirea oficială, Volkswagen a publicat primele imagini cu interiorul viitorului model electric ID. Buzz. În pozele oferite se pot vedea scaunele și câteva detalii unice ce se vor regăsi în habitaclul celui mai anticipat model al constructorului german din acest an.

Noul ID. Buzz va fi oferit în două variante: una pentru pasageri și cealaltă pentru transport marfă, numită ID. Buzz Cargo. Volkswagen a dezvăluit că ID. Buzz va avea 5 locuri și un portbagaj cu o capacitate de 1121 de litri, fără rabatarea sau scoaterea scaunelor. De asemenea, modelul ID. Buzz Cargo are un volum de încărcare de 3.9 metri cubi.

Așa cum era de așteptat, interiorul lui ID. Buzz este confecționat exclusiv din materiale ecologice. De exemplu, volanul este îmbrăcat în poliuretan, un material ecologic care imită pielea animală atât vizual cât și tactil. Scaunele, plafonul și podeaua sunt îmbrăcate în materiale reciclate. Unul dintre materialele folosite este confecționat din fire Seaqual.

Cusăturile sale sunt alcătuite din plastic marin în proporție de 10% și PES (PET-uri reciclate) în proporție de 90%.

Utilizarea acestor materiale reduc emisiile de carbon cu până la 32%. Mai mult, noua tapițerie ArtVelours ECO se regăsește pe noul ID. Buzz și este alcătuită din materiale reciclate în proporție de 71%.

Noul ID. Buzz va fi disponibil în 11 culori, dintre care 4 vor fi two-tone. Interiorul va fi vopsit în aceeași combinație de culori ca la exterior. Volkswagen spune că vor fi încorporate și câteva elemente preluate de la clasicul T1. Va fi disponibilă, de asemenea, și un sistem de iluminare ambientală cu 30 de culori, iar noul ID. Buzz mai este echipat și cu o racletă pentru curățarea gheții și un desfăcător de sticle.

Odată cu lansarea lui ID. Buzz, Volkswagen își propune să reducă emisiile de carbon cu 40% până în 2030. Ulterior, constructorul german țintește să devină neutru în carbon până în 2050, conform planului Way to Zero.

De asemenea, Volkswagen dorește ca 70% din vânzările de modele noi în Europa să fie alcătuite din modele electrice până în 2030, așa cum este prevăzut în planul Accelerate.

Noul Volkswagen ID. Buzz va fi dezvăluit oficial în 9 martie.

via Volkswagen

Comentarii (2)

  • "Buzz mai este echipat și cu o racletă pentru curățarea gheții și un desfăcător de sticle."

    Pffff... M-am tăvălit pe jos de râs când am citit!
    In cinci ani vor deveni dotări opționale.
    4 0
  • Racletă 15 lei (luam una buna), desfacator sticle 5 lei, in total sub 5 euro…. uau, asta da saving.
    Hai ca poate cu racletă mai faci ceva… deșii dacă ai electrică, dai drumul la încălzire când ieși de sub plapuma, nu? Sau oricum sta in garaj la încărcat deci ce vorbim?
    La fel si cu desfacatorul de sticle, mai mare prostie demult n-am auzit…
    Le dau totuși o soluție sa salveze ce 5 lei, pot integra in racletă desfacatorul si anume in coada așa pe o parte sau știți voi unde se mai poate decupa, deci win-win.
    Posibil sa ajungă la 70% electrice in 2030, la cum se mișcă o sa le scadă cu 90% vânzările si atunci 7% (cât zicem unii ca poate absorbi piața) electrice ajunge 70… simplu nu?


    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru