Imagini noi cu prototipul viitorului BMW M4 GT3: modelul de competiții debutează în sezonul din 2021

de Cornel Șocariciu
Luni, 23.11.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a publicat o serie de imagini noi cu prototipul viitorului M4 GT3. Conform reprezentanților constructorului german, modelul destinat competițiilor va putea fi admirat pe circuite începând cu 2021, iar din sezonul 2022, M4 GT3 va înlocui complet actualul M6 GT3.

În luna august a anului trecut, BMW a publicat prima imagine teaser cu M4 GT3, versiunea de competiții a coupe-ului de clasă medie. Între timp, reprezentanții constructorului german au publicat și fotografii cu prototipul modelului de circuit realizate în timpul testelor efectuate de Augusto Farfus.

Dezvoltarea lui M4 GT3 continuă, iar pentru a menține treaz interesul fanilor, oficialii BMW au decis să mai ofere un set de fotografii cu prototipul versiunii de competiții. În același timp, reprezentanții companiei au oferit și o serie de detalii despre partenerii cu care colaborează pentru dezvoltarea lui M4 GT3.

Pentru un comportament dinamic de top, viitorul M4 GT3 va miza pe suspensii cu arcuri dezvoltate de H&R, în timp ce amortizoarele vor fi livrate de KW. Schaeffler pregătește un actuator modular pentru ambreiaj, în timp ce iniginerii Endless Brake Technology Europe vor dezvolta sistemul de fânare al modelului german.

Uleiurile și carburantul vor fi furnizate de Shell, în timp ce sistemul de evacuare va purta semnătură Akrapovič.

La fel ca în cazul modelului de stradă, viitorul M4 GT3 va fi echipat cu motorul S58 de 3.0 litri cu șase cilindri.

Conform reprezentanților BMW, noul model dedicat competițiilor va putea fi admirat pe circuite începând cu 2021, iar din sezonul 2022, M4 GT3 va înlocui complet actualul M6 GT3.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru