Imagini noi cu viitorul Audi Q6 e-tron, pur electric: baterie de 100 kWh

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 26.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile a publicat noi imagini cu prototipurile viitorului SUV electric Q6 e-tron. Debutul este programat până la finalul anului 2023.

Dezvoltarea noului Audi Q6 e-tron se apropie de final. În acest stadiu, mai mulți reprezentanți din presă au fost invitați să testeze prototipurile viitorului SUV cu zero emisii al producătorului din Ingolstadt.

Cu această ocazie, Audi a publicat noi imagini cu primul model dezvoltat pe arhitectura PPE, dezvoltată împreună cu Porsche.

În continuare, SUV-ul este acoperit cu un camuflaj care îi ascunde principalele noutăți de design. Se pot observa, totuși, farurile LED înguste, grila închisă vopsită în alb, în cazul prototipului, stopurile LED unite de o bandă LED și difuzorul vopsit în culoarea caroseriei.

Așa cum spuneam, Audi Q6 e-tron va fi primul model dezvoltat pe platforma PPE, care are o arhitectură la 800V. Astfel, bateria (care în acest caz va avea 100 kWh) poate fi încărcată cu până la 270 kW. Asta înseamnă că repriza 10 - 80% durează mai puțin de 30 de minute.

Viitorul Audi Q6 e-tron va fi disponibil și într-o versiune sport SQ6 e-tron.

Versiunea standard, echipată la rândul ei cu două motoare electrice, va oferi 375 CP (sau 396 CP cu boost) și o autonomie de circa 600 de kilometri.

În ceea ce privește versiunea SQ6, ea va dispune de până la 510 CP cu modul boost, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 4.6 secunde.

Constructorul german de automobile a transmis că noul SUV electric Q6 e-tron va fi prezentat până la finalul acestui an.

via Audi și Carscoops

Comentarii (1)

  • S-au tampit si la Audi cu faruri si lumini de zi separate. As tinde sa cred ca Citroen este cu ani de zile inainte cu dezvoltarea si design-ul. :)
    De la doua faruri si doua semnalizatoare, am ajuns sa avem faruri, lumini de zi + semnalizare, sigla luminata, proiectoare, masca luminata, linie intre faruri luminata
    si colac peste pupaza, celebration mode (mai pe scurt orga de lumini). Ce urmeaza?
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru