Imagini oficiale cu Bugatti Bolide de serie, un hypercar de 4 milioane de euro

de Tiberiu Safta
Vineri, 21.04.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti a publicat o serie de imagini oficiale cu versiunea de serie a hypercar-ului Bolide. Doar 40 de exemplare vor fi construite, iar primele dintre acestea vor ajunge la clienți abia anul viitor.

În 2020, Bugatti a prezentat pentru prima dată hypercar-ul Bolide, un model de înaltă performanță cu un motor W16 de 1850 de cai putere și care poate atinge, în teorie, peste 500 de km/h. La început, Bolide a fost prezentat sub forma unui concept. Însă, la un an după această prezentare, Bugatti a confirmat oficial că Bolide va fi transformat în model de serie.

Acum, la mai bine de doi ani de la acel anunț, iată că Bugatti a dezvăluit, în final, versiunea de serie a lui Bolide. Evident, iterația destinată producției a suferit câteva modificări față de conceptul prezentat în 2020. De exemplu, eleronul are un design nou, optimizat pentru mai multă forță de apăsare. De asemenea, prizele de aer frontale au fost ușor redesenate, iar priza de aer montată pe plafon este și aceasta nouă.

Față de conceptul prezentat în urmă cu 3 ani, motorul versiunii de serie a lui Bolide va avea mai puțină putere. Astfel, hypercar-ul păstrează motorul W16 de 8.0 litri cu patru turbocompresoare, dar acesta ar urma să dezvolte 1600 de cai putere pentru versiunea de serie.

Inclusiv masa versiunii de serie va fi mai mare față de conceptul prezentat în urmă cu 3 ani. În cazul conceptului Bolide, acesta avea o masă de numai 1240 de kilograme, în timp ce versiunea de serie va pune mai multă greutate și va cântări 1451 de kilograme.

Noul Bugatti Bolide va fi construit în doar 40 de exemplare, iar fiecare costă 4 milioane de euro. Primele exemplare vor ajunge la clienți la începutul lui 2024. Până atunci, însă, Bugatti anunță că Bolide intră în următoarea fază de dezvoltare, cel mai probabil ultima.

via Bugatti

Comentarii (2)

  • W16 , 8 litri suuuuuper poluant.

    Vă daţi seama cât oxigen papă ăsta pe secundă ??!!?
    4 24
  • @prostovan electric
    Sufocant e să fii contemporan cu prostovani ca tine!!!!
    14 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru