Chinezii ne promit noi cifre impresionante pentru mașinilor lor electrice: autonomie de până la 1.032 de kilometri

de Alexandru Monenciu
Marti, 03.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Zeekr, brand-ul electric premium al chinezilor de la Geely, anunță o serie de îmbunătățiri pentru modelul 001. Mulțumită unei baterii opționale, mașina poate parcurge până la 1.032 de kilometri cu o singură încărcare, în ciclul chinez CLTC.

Zeekr 001 a debutat pe piața din China în aprilie 2021. Acum, marca electrică premium a gigantului chinez Geely, anunță o serie de îmbunătățiri pentru modelul descris ca fiind un "Luxury Safari Coupe".

Înainte de toate, departamentul estetic a rămas neschimbat. Totuși, paleta de culori exterioare a fost extinsă prin adăugarea nuanțelor Portocaliu Yu Guang, Albastru Extreme și Negru Polar Night.

Și la interior avem același display central de 14.7 inch, instrumentarul digital de bord cu ecran de 8.8 inch, scaunele față ventilate, încălzite și cu funcție de masaj, tapițerie din piele Nappa, sistem de climatizare pe 3 zone și sistem audio Yamaha. Portierele electrice sunt acum standard.

Clienții pot bifa și pachetul Z Sport care include, printre altele, jante de 22 de inch, frâne Brembo cu discuri perforate, scaune sport, ajustabile pe 18 direcții, și tapițerie din Alcantara.

Sistemul ADAS a fost și el îmbunătățit, astfel că acum include chiar și tehnologia Active Lange Change.

Zeekr 001 poate fi comandat, în continuare, fie cu un motor electric, caz în care oferă 272 CP, fie cu două unități electrice.

În această ultimă instanță, oferă 544 de cai putere, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 3.8 secunde.

Bateriile de 86 kWh și 100 kWh au fost păstrate, oferind autonomii cuprinse între 546 și 741 kilometri, în ciclul chinez CLTC. Zeekr va oferi 1.000 de exemplare echipate cu o baterie de 140 kWh și roți motrice spate.

Potrivit aceluiași ciclu CLTC, acestea vor putea parcurge până la 1.032 de kilometri cu o singură încărcare.

Varianta îmbunătățită a lui Zeekr 001 poate fi deja comandată în China. Modelul asiatic va ajunge și în Europa, în viitorul nu foarte îndepărtat.

via Zeekr

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru